Încrederea investitorilor străini în economia României este în scădere
Încrederea investitorilor străini în economia României nu doar că nu este una care să ne bucure, dar ea este chiar în scădere. Au şi argumente solide în acest sens. Nu că este ceva nou, dar situaţia pare să fie tot mai imprevizibilă, dacă ne uităm la birocraţie, la infrastructura deficitară şi la legile care se tot schimbă şi care sunt tot neclare. Reacţiile oamenilor de afaceri străini faţă de mersul economic al României au fost strânse într-un chestionar.
Birocraţia este cea mai mare problemă cu care se confruntă oamenii de afaceri. Toţi investitorii întrebaţi de Consiliul Investitorilor Străini au spus că legile din România lasă ţara în urma altor state europene în care ei au afaceri.
Nu doar că legislaţia este stufoasă, dar este şi neclară şi în continuă schimbare. Ultimul exemplu este chiar de la Codul Fiscal modificat deja de patru ori numai de la începutul anului.
Lista nemulţumirilor continuă cu starea prostă a infrastructurii. Comunicatul organizaţiei care reprezintă companii cu o cifră de afaceri cumulată de peste 40 de miliarde de euro spune că 92 la sută dintre străinii care au afaceri în România spun că infrastructura nu este suficient de bine dezvoltată, dar acest lucru "nu mai este demult o surpriză pentru nimeni".
Prima şedinţă a Comisiei pentru trecerea la moneda euro, în 12 aprilie
Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie, iar ordinea de zi va avea ca subiect central de dezbatere diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei unice europene.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, miercuri a avut loc reuniunea conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, la care au participat copreşedinţii şi vicepreşedinţii acesteia.
Executivul precizează că, pe 28 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial OUG 24/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.
"Având în vedere importanţa acestui obiectiv naţional, conducerea comisiei s-a reunit de urgenţă pentru a aproba Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, precum şi ordinea de zi şi problematica ce urmează să fie discutată în prima şedinţă a Comisiei Naţionale", se spune în comunicat.
Sala polivalentă dorită de Municipalitatea Capitalei revine în actualitate
Primăria Generală a renunţat la modificarea Centrului Expoziţional Romexpo şi a anunţat că se pregăteşte să construiască noua sală, cu o capacitate de 15.000 de locuri, pe terenul de lângă Arena Naţională. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român le recomandă autorităţilor bucureştene să ia exemplul Clujului. Iar antrenoarea Nicoleta Grasu vrea ca primăria să găsească altă destinaţie pentru proiect.
O duzină de scaune spălăcite, prinse pe fiare ruginite, un ţarc pentru discoboli, străjuit de... ciulini , porţi de fotbal de-o seamă cu bunica, gunoaie pe la garduri, privite de sus, de turnul de antrenament al paraşutiştilor. Aşa arată locul pe care Sorin Oprescu ca primar al Bucureştiului şi Victor Ponta, pe-atunci premier al ţării, anunţau că-l vor transforma într-o sală polivalentă ultramodernă Era decembrie 2013. Guvernul era dispus să plătească 50 de milioane de euro din cele 65 estimate pentru construcţie. Iar sala promisă urma să găzduiască Campionatul European de Gimnastică şi alte competiţii grandioase.
Comentarii articol (0)