Articol scris de Cristina Călin
Diferențele între copiii ai căror părinți au căutat să îi îndrume și cei care au lăsat mediul înconjurător să lucreze se vor vedea la vârsta adultă. Iată cinci moduri prin care îți poți ajuta copilul să aibă o imagine corectă despre corpul său, fără să se ajungă la frustrări și alte probleme, potrivit todaysmama.com.
Evitați stereotipurile. Cel mai simplu este să limitați pe cât posibil accesul copilului la televizor și la resurse online. Atunci când alegeți un program pe care vreți să-l urmăriți cel mai bine ar fi să nu conțină imagini doar cu corpuri perfecte, prea sexualizate sau stereotipii legate de gen.
Fiți atenți la copil. Cei mici tind, influențați în mare parte de mediul în care trăiesc, să își creeze propriile stereotipuri legate de gen. Dacă nu îi veți explica faptul că este perfect normal ca un băiat să se joace cu o păpușă sau o fată cu o mașină, că un tricou roz sau albastru poate fi purtat de oricine va crește cu aceste preconcepții în minte.
Explică-le ce văd. Dacă se întâmplă ca micuțul sau micuța ta să vadă imaginea unui fotomodel într-o revistă explică-i cum sunt realizate și mai ales retușate acele fotografii, pentru a nu trăi cu impresia că nu ajunge să arate așa este ceva în neregulă cu el sau ea. Spune-le mereu că un corp uman poate avea orice dimensiune, fără ca acest lucru să modifice felul în care ei sunt. Tocmai această diversitate este interesantă. Dacă vorbești în mod constant cu copilul tău va avea o imagine corectă despre corpul său atunci când va fi adult.
Interziceți discuțiile despre greutatea corporală. Mamele, mai ales, au tendința de a se plânge, justificat sau nu, că nu sunt mulțumite de greutatea pe care o au. Poate nu ne dăm seama, dar acest lucru are un impact enorm asupra copiilor și asupra modului în care ei își privesc corpul. În loc de aceste discuții, puteți să faceți planuri pentru o alimentație sănătoasă, să vă gândiți ce modalități aveți pentru un stil de viață echilibrat, care să aducă beneficii organismului.
Concentrați-vă pe alte aspecte. În loc să vorbiți despre cum arătați, povestiți despre talentele pe care le aveți fiecare, despre modul în care ați acționat în diverse situații. Puteți să faceți comentarii pe baza unor personaje din cărți sau filme.
Pregătiți-vă copiii. Dacă la grădiniță discuțiile dintre copii nu aduc în prim plan modul în care arată fiecare, odată cu începerea școlii situația se schimbă radical. Faceți tot felul de scenarii posibile pentru a-l pregăti pentru ceea ce urmează fără să îi induceți teama. Puteți să folosiți păpuși sau alte personaje.
Articol preluat de pe www.totuldespremame.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)