avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LUCIAN -UN COPIL FARA COPILARIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LUCIAN -UN COPIL FARA COPILARIE

V-as ruga sa tinem un moment de reculegere pt.un inger ,pt.LUCIAN RASTAS care nu a avut timp sa cunoasca si latura frumoasa a acestei vieti pamantene.........





DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

Nu exista nici un fel de relatie de rudenie intre mine si familia lui LUCIAN-baietelul de 4 ani care a murit chinuit de asistentul social din Bistrita, insa de cand am citit articolul d-nei jurnalist Ana Maria Marinescu nu ma pot opri din plans .

Sunt si eu mama si am un baietel de 4 ani si 5 luni -EL este comoara vietii mele.

Vreau sa spun doar atat "MAMELOR ,TATILOR AVETI GRIJA DE COPIII VOSTRI CA LOR SA NU LI SE INTAMPLE CE I S-A INTAMPLAT LUI LUCIAN"!

DUMNEZEU L-A SALVAT FACANDU-L INGER!


Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
soliaepia, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali63 , utilizator 14:46, 26 August 2008
M-a socat articolul. Fiica mea, in varsta de 13 ani, mi-a spus ca a vazut stirea la TV. Am intrat pe Google sa caut stirea. Pentru cei care nu stiu ce s-a intamplat, imi permit, sa copii aici stirea. Daca excede regulilor de pe forum, va rog sa stergeti mesajul meu, cu scuzele de rigoare.
Pedeapsa maxima? E prea putin. Cea mai mare pedeapsa pentru aceasta bestie este ca toata viata sa fie chinuita asa cum a chinuit acest inger.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Aveti dreptate, dna "Soliaepia", suntem PARINTI! Sa avem grija de copiii nostri!

Inchideti-o pe viata!

Imagini terifiante in orasul Bistrita. O femeie de 38 de ani, care ar fi trebuit sa tina loc de mama unui copilas de patru ani, l-a ucis in chinuri groaznice. Timp de un an, cat l-a avut, chipurile!, in grija, isi stingea tigarile pe spatele lui, il batea crunt, il taia cu foarfeca si il zgaria. L-a ucis, asfixiindu-l cu mancare... Urmele pe care acest tratament inuman l-a lasat pe corpul si pe chipul baietelului 'vorbesc' despre grozavia intamplata in casa Marcelei Fagarasan, despre durerea pe care trebuie sa o fi simtit bietul copil. Ce pedeapsa s-ar cuveni sa primeasca aceasta bestie? Inchideti-o pe viata!

Cosmarul micutului Lucian Rastas (4 ani) a inceput anul trecut, cand a fost dat in grija unui asistente maternale, din Bistrita-Nasaud, care ar fi trebuit macar sa ii ofere o copilarie linistita, daca nu dragostea unei mame. Din nefericire, femeia s-a dovedit a fi un monstru. Cruzimea de care Marcela Fagarasan (38 de ani) dadea dovada fata de copii - doi luati in plasament si doi naturali - a iesit la iveala abia joi seara. Femeia a chemat o ambulanta spunand ca micutul Lucian, de patru ani, a cazut de pe bicicleta si e inconstient. Baiatul era mort de aproape doua ore, iar doctorii au descoperit ca trupul lui era plin de urme de tortura.

'Mama' a fost arestata, iar cadavrul a fost supus autopsiei. Rezultatul acesteia a scos la iveala cosmarul pe care copilul l-a trait in ultimul an. Zgarieturile de pe trupul sau plapand erau facute cu unghiile, iar arsurile erau de la tigarile pe care femeia i le stingea pe corp. Vanataile erau lasate de bataile dese, iar medicii au gasit un traumatism grav la cap, stabilind ca Lucian a fost dat cu capul de cada. Cutremurati, medicii au constatat si ca organele genitale ale baietelului erau ciopartite cu foarfeca, la fel si urechile.

Cauza mortii a fost asfixierea cu mancare. Se pare ca, joi, beata fiind, femeia l-a hranit cu forta pe micut.
I-a rupt cativa dintisori cu lingura, apoi, obligat sa inghita, copilul s-a inecat cu resturile de mancare si a murit.

Doamne, ce i-a putut face!



I-a rupt dintii cu lingura
L-a dat cu capul de cada




I-a taiat urechile
Il zgaria cu unghiile




Isi stingea tigarile pe el
L-a asfixiat cu mancare


Mama lui Lucian a incercat sa il salveze

Maria Rastas (20 de ani), mama naturala a copilului, e inchisa in arestul politiei din Bistrita pentru furt. Mai are de ispasit inca doi. Dupa ce femeia a fost incarcerata, fiul ei a fost crescut de bunici, apoi de un asistent maternal, unde a ramas pana anul trecut cand a ajuns la Marcela Fagarasan. De dorul fiului, Maria a incercat de cateva ori sa se sinucida chiar in arest. Pentru a o linisti, Marcela ii ducea copilul in vizita la inchisoare de cateva ori pe luna.

In urma cu sase luni, mama si-a dat seama ca micutul ei e batut si a facut plangere la Protectia Copilului. Revoltator, nu s-a luat nici o masura. Acum cele doua sunt despartite de cateva celule. Ieri, doctorii au fost nevoiti sa o sedeze pe Maria, ca sa nu se mai mutileze din cauza pierderii suferite.

A trecut de testarile psihologice

Marcela Fagarasan e asistenta maternala din 2000. Pe Lucian l-a luat acasa anul trecut, cand i s-a facut si ultima evaluare psihologica, pe care a trecut-o. Celalalt micut pe care il avea in ingrijire a fost luat acum de cei de la Protectia Copilului. Desi in ultimul an Lucian a fost controlat de medicul de familie, acesta sustine ca nu a observat nimic. Si aceasta chiar daca un alpinist utilitar sustine ca anul trecut a vazut-o pe Fagarasan cum isi batea fiul cel mare, iar micutul Lucian, care atunci avea 3 ani, parea ca doarme.

Cand vorbele nu sunt de ajuns

Doar la auzul stirii despre moartea baietelului de la Bistrita-Nasaud, mi s-a taiat rasuflarea. Apoi, am vazut fotografiile si am inghetat de-a binelea. Am priceput pe loc ca n-am sa gasesc nici macar un cuvant, chiar daca l-as cauta in toate limbile pamantului, care sa poata descrie chinul prin care a trecut micutul Lucian inainte de a se stinge. Am vazut un ingeras ucis incetul, cu incetul, cu fata schimonosita de durere, plina de sange, cu trupul gaurit. Doamne, cate cartuse de tigari a stins nemernica asta in carnea lui? Am vazut cum a inchis ochii tumefiati. I-a strans bine ca si cand acolo, in moarte, era singura lui scapare. Si poate ca in sufletelul lui de copil de patru ani, a avut dreptate. Caci n-a gasit salvarea nicaieri altundeva. Si scurta lui existenta a ramas incremenita la cheremul unei femei pe care nu stiu cum sa o numesc. Ucigasa - e putin. Nenorocita, nici atat.

Pana ieri, credeam ca am vazut multe in anii de cand lucrez ca jurnalist de investigatii. Se pare ca n-am trait destul. Imaginea micutului torturat pana la moarte, cu girul statului, de o asa-zisa femeie, mi-a paralizat pana si ultima picatura de toleranta. Imi e viu doar sentimentul ca asistenta maternala trebuie sa plateasca pentru fiecare inghititura de mancare pe care i-a indesat-o cu forta acestui copil, pana la cea care i-a luat ultima suflare, pentru fiecare secunda in care i-a provocat durere, pentru fiecare lacrima pe care Lucian a varsat-o din cauza ei! Iar inchisoarea pe viata imi pare doar o mangaiere pentru ea. O judec, stiu. Uit de prezumtia de nevinovatie, stiu.

Hm. Macar atat. Povestita, soarta lui Lucian pare o stire sumbra din multele pe care ni le 'spune' Romania. Imaginea acestui copil care s-a intalnit, nedrept, cu moartea are insa un impact naucitor. Lumea trebuie sa vada ce s-a intamplat cu Lucian! De aceea, Libertatea a decis publicarea acestor fotografii. Pentru ca asa o grozavie sa nu se repete. Poate chiar sub nasul tau!

Articol semnat de Ana Maria Marinescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
ContSters53919, utilizator
Intr-adevar, este socant si revoltator ceea ce s-a intamplat cu acel copil! Vinovatia lui a constat in faptul ca s-a nascut si a avut o mama iresponsabila. In aceasta tragedie o parte din vina o are si sistemul de promovare si protectie a copilui, desi exista o lege in aceasta materie( Legea nr.272/2004, parca! ). Acest act normativ a fost apreciat ca fiind unul bine cotat in UE, pe aceasta materie. Grav este ca in sistemul sus amintit lucreaza oameni care nici nu au ce cauta acolo! Cunosc si eu cazuri, nu asa de grave, chiar m-am implicat odata, asa doar se simuleaza ca se respecta drepturile copilului. Seful directiei judetene Bistrita- Nasaud era foarte senin la acest tragic, dand explicatii fara rost.Asta este Romania anului 2008! Dumnezeu sa-l odihneasca pe micut!
In caz de omor prin cruzimi pedeapsa va fi detentiunea pe viata.
In acest caz tragic poate ca este mai just sistemul american cu pedeapsa capitala.
Problema este daca acea persoana criminala a avut discermant.E posibil sa nu fi avut discernamant.

avocat Claudiu Lascoschi
Si pe mine m-a socat. Nu pot sa cred ca un om intreg la cap poate face asta.
Si mai mult, este si asistent maternal.
O sa-si primeasca pedeapsa mai mult ca sigur dar... sufletelul ala de 4 ani a indurat prea mult.
Pana la pedepsirea unei femei care, in mod clar, apta psihic pentru asistent maternal nu prea era... ma gandesc oare cati alti oameni isi chinuie copiii de langa ei? Cati vecini aud tipete si plansete in noapte si nu fac nimic? Cat de indiferenti suntem cu acesti copii ai nostri?

Chiar articolul de mai sus pare ca a uitat si de ceilalti doi copii pe care asistenta ii avea, proprii... a amintit numai de cel de-al doilea dat in plasament...

Cat de buni parinti suntem si cat de invatati suntem numai sa cerem respectul copiilor nostri doar pentru ca ne-am nascut inaintea lor? fara sa incercam sa castigam o farama de iubire, de pretuire? Sa castigam, nu sa consideram ca meritam a priori!!!

Suntem o tara care are nevoie de reclame tv sau de panouri stradale cu modul in care e bine sa ne crestem copiii... asa incat, ce vrem? Nu e doar un caz, sunt zeci si sute, poate nu atat de grave...
Dam cu un vag sentiment de mila bani cersetorilor copii, ranindu-i, tinandu-i scalvi in continuare astfel, dar suntem buni la criticat cand... un copil moare!
Nu asteptam prea mult? Nu e cam tarziu sa ne trezim moralisti?
Cum oare poti avea inima sa dai bani unui copil in metrou si apoi sa-i critici pe cei care-i chinuie? Pai... ai cam contribuit si tu la prelungirea suferintei lor... Ca daca n-ai da nimic, nici tu, nici eu, nici vecinul de scaun... n-ar mai fi trimisi pe strazi!

Poate ar trebui sa ne uitam fiecare la noi insine si apoi in jur...

Alte discuții în legătură

Deces copil- cine este vinovat? Roman85 Roman85 o fata de 14 ani care urma sa fie data in plasament la o familie a fos calcata de un tir Fata era pe bicicletă. A ieșit de pe un drum ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Dahrma Dahrma Cate este salariul unui asistent maternal?Se primeste in functie de copiii luat in grija? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)