avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deces copil- cine este vinovat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deces copil- cine este vinovat?

o fata de 14 ani care urma sa fie data in plasament la o familie a fos calcata de un tir Fata era pe bicicletă. A ieșit de pe un drum lateral în drumul principal fără să se asigure și a intrat direct sub roțile unui tir. Fata i-a sărit practic în față șoferului, care nu a mai putut evita impactul.Tatăl fetei este mort, mama o abandonase de multă vreme și era crescută de bunici. consider ca din moment ce urma sa fie data in plasament asta inseamna ca actele au fost intocmite pentru darea in plasament .Intrebare protectia copilului prin directorul acestei institutii se face vinovata direct de tragedia acestui accident ? eu consider ca da intrucat daca fata era data in plasament se evita o astfel de tragedie bunica neputand avea grija de ia luand in calcul varsta acesteia sper ca intelegeti ce vreau sa spun asadar ce spune codul penal despre aceasta situatie se face vinovata directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de aceasta situatie tragica ?

Ce vina are directia respectiva, ramane de vazut, in orice caz nu este vinovata de moartea adolescentei.
Este ușor să căutăm vinovați atunci când se întâmplă o tragedie de asemenea proporții.Totuși, chiar dacă darea fetei în plasament ar fi foast finalizată, nu se poate spune dacă asistentul maternal ar fi putut răspunde pentru cele întâmplate. Tragedii se petrec la fiecare ceas, viața plină de neprevăzut.Vorbim despre o fată de 14 ani, care se presupune că avea datele necesare pentru a-și proteja viața. Majoritatea copiilor au părinți, nefiind crescuți de rude sau dați în plasament.Și totuși, mereu se petrec accidente de ciruclație. Iar răspunderea este cel mult a conducătorului auto, dacă este găsit vinovat.În acest caz , șoferul nu a putut evita accidentul, ceea ce ar putea conduce la achitarea lui.
Nu știu cine sunteți și ce legătură aveți cu victima, însă nimic nu vă oprește să încercați să găsiți vinovații.Dar acest lucru nu înseamnă că veți reuși.
Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace pe copilă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tir vs caruta nesemnalizata buziladiana buziladiana Buna seara. Din nou apelez la voi pentru sfaturi si multumesc tuturor ceror care au timp si rabdare sa ma ajute. Este vorba despre un accident rutier produs ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa sz_ada sz_ada Buna ziua, Am si eu o dilema in legatura cu o expertiza tehnica efectuata in cazul unui accident rutier. Pe scurt despre accident: persoana x de sex feminin ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari [accident cu deces] vostinarcosmina vostinarcosmina Buna seara. Sunt Vostinar cosmina ,sora victimei decedata in urma unui accident rutier ,pe DN 7,victima era incadrata in traversare la intersectie de strada,in ... (vezi toată discuția)