avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tir vs caruta nesemnalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tir vs caruta nesemnalizata

Buna seara.
Din nou apelez la voi pentru sfaturi si multumesc tuturor ceror care au timp si rabdare sa ma ajute.
Este vorba despre un accident rutier produs la cca 200m dupa intrarea intr-o localitate.intre un tir incarcat si o caruta nesemnalizata, pe drum european in jurul orelor 18.30 . Tirul reduce pentru a trece o linie ferata , isi continua drumul , cam la 500m trece prin dreptul unei statii peco puternic luminata dupa care intra intr-o zona fara iluminat public (bezna totala) si imediat loveste o caruta incarcata cu fan . Rezultatul....... carutasul decedat la spital. un alt ocupant al carutei internat din ziua accidentului 19.11.2012 pana in prezent cu leziuni interne, calul cu fractura deschisa la picior a fost impuscat la locul accidentului si un copil care spun unii era in caruta nevatamat a fugit acasa inainte de sosirea politiei sau ambulantelor.Din fericire tirul avea montata camera de filmat pentru supravegherea traficului iar accidentul a fost filmat.Pe inregistrare se vede clar ca tirul trece prin zona puternic iluminata. din contrasens veneau alte masini si imediat ce intra in zona intunecoasa cu 2 secunde inainte de impact se distinge caruta ce avea partea din spate complet acoperita de paie, dar cu 5 secunde inainte de impact si doar la o vizionare repetata se distinge cum cineva de pe paie aprinde o luminita statica ( probabil un telefon mobil). Soferul tirului cetatean din Republica Moldova fara antecedente penale in nici o tara este socat de ce i se intampla si pentru moment face atac de panica pe care nu il declara. I se retine permisul de conducere pentru 15 zile cu drept de prelungire si este cercetat pentru omor si vatamare. peste cateva zile urmeaza sa se efectueze o expertiza la locul accidentului care are ca obiective A. ce reguli de circulatie au incalcat cei doi B. cu ce viteza se deplasa tirul C. cum putea fi evitat accidentul. Cu privire la viteza tirului am putut face o aproximare a mediei vitezei la 65 Km/ h tinand cont ca din momentul trecerii la nivel cu calea ferata pana in momentul impactului s-au scurs 13 secunde si am cronometrat traseul la diferite viteze.( netinand cont ca majoritatea traseului este in afara localitatii) Mentionez ca exista in aparatul tahograf diagrama dar in socul produs de starea victimelor o parte aceasta s-a pierdut . In acea seara la locul accidentului a fost chemat de catre politie un echipaj I.S.C.T.R care a constatat ca in fara diagramei lipsa nu avea alte abateri dar care nu lasa soferului nici un pv si se pare nu exista nici la dosar depus.
Problemele se ivesc abia acum. cand fiul decedatului are pretentii de despagubire din partea soferului , iar sotia accidentatului la fel.
In afara faptului ca soferul a trimis ca ajutor umanitar ( nu se considera vinovat de accident) familiei decedatului 1000 lei si a fost deacord sa plateasca el expertiza ce urmeaza a fi facuta ( pentru urgentarea solutionarii cazului) si-a reparat autotrenul din bani personali si este nevoit ca o data pe luna sa suporte cheltuiala drumului din Republica in Romania pentru prelungurea dovezii de circulatie, acum cand s-au cerut informatii despre alcolemia decedatului ni se spune ca nu se cunosc date certe pentru ca necropsia nu este achitata.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau poate cu articole de lege sau modalitati pentru a ne putea apara nevinovatia si a scurta tipul de solutionare a cestui caz.

filmuletul il puteti viziona aici [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:33, 6 Decembrie 2012
Trebuie stabilita dinamica producerii accidentului (nu s-a dispus un asemenea obiectiv).
Trebuie stabilit daca conducatorul autovehiculului avea posibilitatea sa opreasca prin franare in distanta avuta la dispozitie dupa momentul posibilitatii observarii carutei
Daca conducatorul autovehiculului a circulat cu o viteza superioara limitei legale trebuie stabilit daca acesta avea posibilitatea sa evite impactul in cazul in care circula cu o viteza inferioara limitei legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Oprirea luminilor de intalnire, cand autovechiculul este oprit Rușeț Daniel Rușeț Daniel Am o intrebare legata de obligatiile conducatorului auto, atunci cand efectueaza manevra de oprire a autovehiculului pe drumurile publice. Este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)