avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masuri de cercetare penala in caz de accident rutier ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masuri de cercetare penala in caz de accident rutier cu victime!

Buna ziua! As avea nevoie de o parere profesionista in siuatia de mai jos:
Un sofer de TIR profesionist conducea regulamentar pe drumul national 65 dinspre Craiova spre Bals. La un moment dat intr-o zona intunecata si fara vizibilitate (in afara localitatii) a vazut un grup de 5 tineri care mergeau pe carosabil in directia in care circulau masinile (practic camionul a venit din spatele lor). Soferul a tras de volan si a franat pentru a-i evita, insa remorca (care era incarcata cu marfa) l-a lovit pe unul din pietoni. Soferul a auzit impactul si a coborat sa ofere primul ajutor victimei, a sunat la 112, insa victima a decedat cateva ore mai tarziu la spital. Politia i-a luat declaratie si i-a facut testul de alcoolemie, rezultatul fiind negativ. Politia i-a inapoiat actele soferului si acesta si-a continuat cursa.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, as dori sa stiu care sunt procedurile legale de cercetare in asftel de cazuri si daca credeti ca se vor aplica sanctiuni soferului tinand cont de faptul ca el circula regulamentar.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
andreea2894, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost victima unui accident rutier în urma căruia ... C.mar C.mar Bună seara Am fost victima unui accident rutier în urma căruia nu am fost vătămată fizic și nici mașina nu a fost avariată grav. Seara, la ora 22 ... (vezi toată discuția)
Accident cosmin_nasu cosmin_nasu Buna ziua am si eu urmatoarea problema...la data de 18.01.2018 am avut un accident mai exact vroiam sa ies cu dubita proprietate a firmei la care si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor! accident Dodo2002 Dodo2002 Buna ziua! Sunt șofer de tir pe comunitate, in data de 11 01 2019 am avut un accident în Austria fara victime doar pagube materiale minore suferite de ... (vezi toată discuția)