avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident

Buna ziua am si eu urmatoarea problema...la data de 18.01.2018 am avut un accident mai exact vroiam sa ies cu dubita proprietate a firmei la care si acum sunt angajat ca sofer,m-am asigurat stanga m-am asigurat dreapta apoi din nou stanga venea un camion dupa acest camion la distanta foarte mica circula un domn cu un moped fiind foarte ingust mopedul si datorita faptului ca in zona este si un spatiu verde cu pomi plantati mi-a ingreunat foarte mult vizibilitatea am patruns circa 2 metri cu botul masinii pe partea carosabila unde am acrosat acel domn cu mopedul defapt daca stau bine sa ma gandesc mai mult el a intrat in mine,ei bine in urma impactului casa zic asa conducatorul mopedului a cazut pe un autoturism condus de o colega de a mea ce venea din partea dreapta in cadere mopedul i-a cazut peste picior respectivului conducator producandui dubla fractura de tibie si peroneu a fost transportat la spital cu un echipaj SMURD s stat in spital un numar de 14 zile apoi domnul a mers la INML de acolo i sa eliberat un certificat medico legal in care i sa dat in total cu totul cu ingrijiri medicale si recuperare un numar de 100 de zile,mentionez ca fapta pentru care eu sunt certat este de vatamare corporala din culpa de altfel eu momentul producerii accidentului aveam alcoolemie 0 atat cat si persoana vatamata eu eram angajat al firmei cum sunt si in prezent cu forme legale dubita era si ea bineinteles asigurata doar ca domnul cu mopedul nu detinea polita de asigurare RCA aceasta fiind expirata,intrebarea mea este:Cu ce m-as putea alege eu din acest dosar in cel mai rau caz?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:06, 23 Septembrie 2019
cel mai rau? 2 ani inchisoare plus pretentiile victimei. faptul ca n-avea RCA este o problema intre victima si lege.
iar lucrurile se pot complica:
- a fost accident de munca?
- vi s-a retinut in sarcina o infractiune la codul rutier?
Puteați să pătrundeți 2 metri pe banda de circulație a autocamionului numai după ce acesta din urmă a trecut de culoarul în care circula autodubița. Mopedul a fost lovit de dubiță. Combinând vitezele, implicit direcțiile de deplasare, ale celor două vehicule rezultă că mopedul împreună cu conducătorul acestuia au fost proiectați spre banda de circulație din sens invers, conducătorul mopedului cazând pe autoturismul care circula regulamentar pe această bandă.
In lipsa altor informații care să contrazică această ipoteză este vorba de un caz de neacordare a priorității de trecere tuturor vehiculelor care au acest drept..
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)