În momentul de față, în Italia, persoanele sau familiile cu venituri reduse beneficiază de un venit minim lunar, care se numește oficial venit de incluziune (reddito d'inclusione - ReI). Dacă va fi adoptată o propunere legislativă recentă, venitul de incluziune ar putea fi înlocuit de o nouă măsură ce ar trebui să asigure italienilor și famiilor acestora anumite venituri lunare. Mai exact, potrivit propunerii, venitul de incluziune ar urma să fie înlocuit cu o indemnizație de cetățenie.
Această indemnizație va reprezenta, de fapt, un beneficiu financiar lunar, scutit de impozite sau taxe și destinat persoanelor aflate în pragul sărăciei. Concret, valoarea indemnizației propuse va fi de 780 de euro pe lună. Astfel, o familie de trei persoane (părinți fără loc de muncă, ce au în îngrijire un copil adult) va primi, dacă această propunere se va aplica, maximum 1.560 de euro, iar o familie compusă din patru persoane va primi, potrivit inițiatorilor propunerii, 1.950 de euro. Și pensionarii vor primi o indemnizație de 185 de euro de persoană, dar doar pentru cuplurile pensionate cu pensii de până la 400 de euro pentru fiecare membru al familiei.
Acestă indemnizație va putea fi solicitată de către persoanele fără un loc de muncă sau care n-au lucrat niciodată și care au un venit lunar mai mic de 780 de euro/lună. Persoanele care vor solicita această indemnizație vor avea și o serie de obligații. Astfel, aceștia vor fi nevoiți să demonstreze că sunt în căutarea unui loc de muncă sau să lucreze, în cadrul primăriei locale, un număr de opt ore pe săptămână.
Mai exact, persoanele care vor dori să beneficieze de această indemnizație vor trebui să se înregistreze la un centru pentru ocuparea forței de muncă, să arate disponibilitatea de a lucra pentru primăria locală (8 h/săptămână), să urmeze cursuri de recalificare, să anunțe orice schimbare de venituri și să accepte una dintre primele trei oferte de loc de muncă primite în decurs de doi ani.
Atenție! Această măsură nu se aplică momentan, ci este prezentă într-o propunere legislativă recentă.
Comentarii articol (0)