Judecând după numărul de societăți comerciale înființate la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), cele mai populare afaceri în România sunt înființate în domeniul comerțului, agriculturii și al întreținerii autoturismelor.
Totuși, atunci când există prea multe firme care oferă aceleași bunuri sau servicii pe aceeași piață, prețurile de vânzare vor scădea, comenzile se vor rări, iar în cele din urmă unele dintre afaceri vor intra în faliment. Prin urmare, unii antreprenori caută acele segmente de piață neacoperite de ofertă pentru a evita concurența nedorită, iar lista activităților economice din România ofertă și astfel de exemple. În cele ce urmează o să prezentăm doar cinci dintre ele:
1. Întreținerea și repararea navelor spațiale
Oricât de bizar ar suna, această activitate poate fi înființată la ORC, adăugând în actul constitutiv al viitoarei societăți codul CAEN 3316 - Repararea și întreținerea aeronavelor și navelor spațiale.
Și pentru că această activitate trebuia susținută suplimentar, pentru mai mulți ani repararea și întreținerea navelor spațiale a fost o activitate eligibilă în cadrul măsurilor 6.2 și 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală, destinate înființării de activități non-agricole în spațiul rural.
Persoanele interesate puteau obține până la 200.000 de euro pentru a-și înființa la țară un atelier pentru repararea navelor spațiale. Cu toate acestea, nu avem informații că o astfel de activitate chiar a primit finanțare nerambursabilă.
2. Transport spațial de mărfuri și persoane
Și persoanele care au experiență în transportul de mărfuri și persoane pe Pământ își pot extinde afacerile, adăugând o activitate nouă în actul constitutiv. Prin urmare, transportul spațial este permis în baza codului CAEN 5122 - Transporturi spațiale, prin intermediul căruia orice firmă nou înființată poate lansa sateliți și nave spațiale. De asemenea, conform clasificării activităților economice, acest cod CAEN permite transportul mărfurilor și persoanelor în spațiu.
Și această afacere putea fi susinută în trecut cu fonduri nerambursabile.
3. Servicii de spiritism
Dacă ai abilități paranormale, poți afla viitorul în cafea sau alte băuturi, dacă poți lua legătura cu cei trecuți în neființă sau poți "citi " în stele, este momentul să-ți faci o afacere din asta.
Activitățile de spiritism și astrologie pot fi înregistrate la ORC conform codului CAEN 9609 - Alte activități de servicii n.c.a.
4. Creșterea cămilelor și a lamelor
Fermierii români au o bogată tradiție în creșterea animalelor în general și a oilor în special. O astfel de afacere se moștenește în familie, copiii fiind pregătiți de mici să învețe și să iubească această îndeletnicire.
Totuși, timpurile se schimbă, iar creșterea oilor nu mai asigură aceleași venituri ca în trecut. Prin urmare, mulți fermieri se pot reprofila, crescând cămile. Activitatea este permisă prin adăugarea în actul constitutiv al societății a codului CAEN 0144 - Creșterea cămilelor și a camelidelor.
Chiar dacă România nu are istoric în acest domeniu, peste câteva zeci de ani lucrurile pot fi cu totul diferite.
5. Capturarea morselor și focilor
Cei care iubesc marea, dar nu neapărat și animalele marine, pot începe o afacere foarte profitabilă în domeniul vânătorii.
Codul CAEN 0170 - Vânătoare, capturarea cu capcane a vânatului și activități de servicii anexe vânătorii permite oricui să captureze pe uscat mamifere marine, morse și foci în special.
Cu toate acestea, afacerea nu este atât de simplă pe cât pare: dacă vor simți pericolul, animalele se vor refugia în apă, iar în acest caz vânătorii trebuie să se prezinte de urgență la ORC pentru a-și autoriza și alte activități economice, din moment ce acest cod CAEN le permite capturarea animalelor doar pe uscat.
Dacă ţi-a plăcut această curiozitate legislativă, mai avem şi altele. Le găseşti pe toate aici.
Comentarii articol (2)