Copiii, de la gradiniță și până la clasele mari, învață că e mai bine să fii creativ decât să faci exerciții la matematică. Adolescenții, în perioada de căutare a scopului în viață, pornesc de la principiul că munca lor trebuie să fie creativă și nu plictisitoare.
Un domn îmi spunea recent că lui nu i se pare normal să aibă un job cu componentă repetivită. Că trebuie să fie mereu incitant. Îi invidia pe artiști. I-am spus ca eu cred ca artiștii au au rutina înfiptă în creieri (doar de aia se cheama "repetiții" o bună parte din activitățile lor zilnice). Mi-a zis ca sunt ”heităr”.
Realitatea e că, întotdeauna, activitățile în care ne implicăm au dramul lor de plictiseală. Într-un fel ciudat, succesul a fost și va fi mereu dat nu de ideile geniale pe care le are cineva, ci de rutina pe care o îndură pentru a le aplica. Execuția contează.
Poate ne-ar prinde bine o redesenare a discursului despre creativitate. Nu de alta, dar pe unii îi face să țopăie din loc în loc, fără să înțeleagă nimic din viața lor.
Creativitate e atunci când îmbraci frumos rutina din viața ta. Când n-o lași să te domine. Altfel, să schimbi 5 joburi în 5 ani poate oricine. Creativ sau nu.
INSTANTANEELE URBANE sunt o colecție de momente și gânduri surprinse de oamenii de la avocatnet.ro în viața lor de cotidiană.
Comentarii articol (0)