STUDIU. Cum vor evolua preţurile locuinţelor în 2019
Preţurile locuinţelor vor stagna anul viitor, la nivel naţional, în contextul în care fondurile pentru Prima Casă vor scădea cu 25%, iar nivelul ROBOR la trei luni nu va depăşi 3,5%, potrivit estimărilor dintr-un studiu realizat de RE/MAX România, în parteneriat cu platforma Imobiliare.ro, şi publicat luni.
Potrivit respondenţilor studiului, tabloul complet al pieţei imobiliare din 2019 vine atât cu estimări pozitive, cât şi cu recomandări de precauţie în tranzacţionări pentru agenţi şi clienţi.
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Scrumbie de Dunăre afumată" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează luni un comunicat de presă al executivului comunitar.
"România are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP)", menţionează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Care este legătura dintre exploziile solare și prețul gazelor
Evoluţiile pieţelor, financiare sau de mărfuri nu pot fi citite în stele, dar unele bucăţi pot fi citite în Soare. E o teorie interesantă potrivit căreia activitatea solară spune multe despre cât de geroase vor fi iernile în anumite părţi ale lumii. O iarnă cu temperaturi mici înseamnă un consum mai mare de gaze naturale, deci implicit un preţ mai mare al acestora. Ceea ce-i face pe analiştii economici să lucreze îndeaproape cu astronomi în anumite aspecte. Fiecare vine apoi cu propriile prognoze. Există un ciclu al activităţii solare - determinat, de regulă, pe o perioadă de 11 ani. De vreo 9 ani, soarele e mai puţin activ, după cum spun specialiştii.
Furtunile geomagnetice de pe suprafaţa solară duc la apariţia mai multor aşa-numite pete negre. Apar în urma unor erupţii solare, cele care degajă mai multă energie decât în mod obişnuit.
Comentarii articol (0)