Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că am fost educați, de societate și de educația formală pe care am primit-o, să găsim, întotdeauna, în jurul nostru, conflicte și nu soluții: „Trebuie să întrecem pe cineva, să disecăm faptele și vorbele altuia pentru a le combate, să adulmecăm oportunitățile și să ne cocoțăm sus, călare pe ele, imediat ce se poate. Și consecințele sunt dramatice, așa cum le văd eu.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
The 8-Week Superhero - A simple guide towards the better you
Un program inteligent de exerciții poate să joace un rol semnificativ în rezultatele pe care le obții în urma transpirației pe care o lași în sala de sport. Prin urmare, potențialul de a te răni va descrește pe măsură ce înțelegi care este nivelul bio-mecanismelor și al principiilor de antrenament. Din fericire, tocmai ai pus mâna pe o sursă importantă de informații care te poate ajuta să îți modelezi mușchii, să devii mai puternic și să te și distrezi în sala de sport.
Ghidul săptămânii
Ridesharing 2019. Ce trebuie să facă șoferii pentru a funcționa legal
Ridehailing-ul a fost, de curând, reglementat și în țara noastră. Ghidul de față oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a desfășura activitatea de transport alternativ. Începând cu forma juridică pe care trebuie să o aibă o persoană care face ridehailing și până la costurile efective ale documentelor necesare, ghidul de față oferă toate informațiile necesare pe care ar trebui să le știe oricine care vrea să fie un „șofer alternativ”.
Cartea săptămânii
Muzicofilia
Pentru Oliver Sacks, omul este o fiinţă muzicală prin excelenţă. Nu în cine ştie ce sens metaforic, ci într-unul cât se poate de concret: în creierul uman, zona implicată în tot ce ţine de muzica – de la compoziţie şi interpretare pâna la audiţie şi mişcare ritmică – e mai întinsă decât zona răspunzatoare de limbaj. Concluziile autorului se bazează pe cercetarea simptomatologiei unui mare număr de pacienţi afectaţi de probleme neurologice având manifestări muzicale, în corelaţie cu hărţi corticale dinamice, trasate cu ajutorul celor mai noi mijloace de investigaţie. Cercetările sale explică, de pildă, originea obsesiilor muzicale ale anumitor bolnavi, eficacitatea muzicoterapiei în câteva afecţiuni sau sorgintea înclinaţiilor muzicale proprii unor persoane afectate de diverse handicapuri.
Podcastul săptămânii
The revolutionary power of diverse thought
„Din demagogile populiste vom învăța rolul indispensabil al democrației", spune autoarea Elif Shafak. „De la izolaționiști, vom învăța nevoia de solidaritate globală. Iar de la tribaliști, vom învăța frumusețea cosmopolitanismului". Originară din Turcia, Shafak a experimentat distrugerile pe care le poate produce pierderea diversității -- și cunoaște puterea revoluționară a pluralității ca răspuns la autoritarism. În această discuție pătimașă, personală, ea ne amintește că nu există binare în politică, emoții și identitățile noastre. „Nimeni nu ar trebui să rămână tăcut de teama complexității", declară Shafak.
Comentarii articol (0)