România trăiește pe datorie. Așa am putea sintetiza situația în care ne aflăm, dacă ne uităm pe cifre. Ba mai mult, acestea ne arată că datoria publică a României din ultimii 3 ani este mai mare față de datoria publică înregistrată în anii grei ai crizei, în care executivul a decis să se împrumute de la FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială cu 20 de miliarde de euro.
Ne aducem aminte de acordul din perioada 2009-2012. În acea perioadă dificilă pentru economia țării, de criză și recesiune, împrumuturile au fost de 136,9 miliarde de lei, cu 2,7 miliarde mai mici față de cele 139,6 miliarde de lei contractate de România în perioada 2017-2020, așa cum reiese din estimările Comisiei Europene. Comisia a folosit pentru acest calcul datele din 2017 și 2018, și estimările pentru anul acesta și anul viitor, estimări care mai scot la lumină o situație nefavorabilă Executivului de la Palatul Victoria.
Pentru prima dată în istorie, cei mai bogați oameni din SUA au ajuns să beneficieze de cote de impozitare mai mici, comparativ cu cetățenii din clasa mijlocie și muncitoare, informează Washington Post.
Aceasta este concluzia surprinzătoare a unui studiu recent, publicat în presa americană, potrivit căruia, în anul 2018, cei din așa-numita categorie a „super-bogaților Americii” au beneficiat de o cotă de impozitare mai mică decât restul contribuabililor.
Studiul, intitulat „Triumful Injustiției”, a fost realizat de doi economiști de la Universitatea Berkeley din California. În esență, este vora despre o analiză a evoluției cotei de impozitare în SUA începând cu anii '60.
Comentarii articol (0)