Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că suntem atât de prinși în propria subiectivitate, încât avem, mai tot timpul, impresia că lumea începe și se termină cu noi: „În realitate, oricât ar fi de greu de acceptat, nimeni nu ne datorează niciunuia nimic. Nimic nu ne dă dreptul de a ne băga în fața altora. Cu sau fără noi, lumea ar fi găsit oricum resurse să meargă mai departe.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Comunică eficient și construiește discursuri care să capteze atenția oricui
Ne întâlnim, în viața noastră, cu sute, poate mii de oameni diferiți, și cu toți trebuie să comunicăm, într-un fel sau altul. În sine, comunicarea este cel mai important factor care poate contribui la ridicarea productivității activității unei echipe, dar trebuie să știi să comunici și în funcție de echipa pe care o ai și de mesajul pe care dorești să îl transmiți. Pachetul de față îți oferă trei cursuri care te învață, printre altele, cum să îți construiești și să utilizezi un plan de comunicare, care sunt instrumentele și trucurile pe care să le pui în aplicare pentru a-ți construi un discurs eficient și cum să îți depășești frica de a vorbi în public.
Ghidul săptămânii
Angajarea Străinilor în România: Documente și proceduri
Globalizarea aduce după sine oportunități pentru toate categoriile de oameni, în special pentru salariați. Dar pentru a angaja un străin în România, e nevoie de multe documente și de mult timp petrecut la întocmirea dosarelor. Parcurgând, însă, acest curs, veți putea afla atât de ce documente aveți nevoie pentru a angaja pe cineva din străinătate, cât și care sunt pașii necesari pentru o astfel de angajare, iar accesul direct la aceste informații va face procesul de angajare mult mai rapid.
Cartea săptămânii
Mintea ta secretă
În viață, mai devreme sau mai târziu, cu toții suntem afectați de neplăceri. Avem doar de pierdut în aceste situații? Cu toate că ne fac să suferim, ne spun autorii, dificultățile scot la lumină puterile noastre neașteptate, poate neexprimate, frumusețea noastră ascunsă. Dar, pentru a fi în contact cu noi înșine, cu ființa noastră în integralitatea sa, trebuie să mergem în profunzime. În această carte, bazată pe cursul ținut la Universitatea Stanford de Hans Steiner, autorii ne prezintă cinci căi – memele, actele ratate, preferințele artistice, scrierile creative și visele prin care putem accesa mintea inconștientă, comorile ei ascunse și pericolele pe care le conține.
Podcastul săptămânii
Health and the human mind
Ascultă cu atenție: discursul plin de viață, eclectic și fermecător de dezinvolt al lui Marvin Minsky despre sănătate, supra-populare și mintea umană este plin de subtilități. Umor, înțelepciune și un strop de viclenie: e o glumă sau un sfat chiar bun?
Comentarii articol (0)