Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că orice schimbare mare vine cu multe-multe schimbări mici și că dacă vrei ca lumea să se schimbe, trebuie ca și tu să începi să te schimbi pe tine și lucrurile din jurul tău: „Dacă vrei să schimbi lumea, schimbă mai întâi scara blocului tau ori curtea casei, acceptă faptul că afacerea ta ajunge la oameni şi încearcă să transmiţi clienţilor mai mult decât sentimentul că le-ai vândut ceva şi atât.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Cum să fii un manager bun și să comunici eficient cu echipa ta.
Ai putea să consideri că managerul trebuie să știe să își motiveze și să își gestioneze oamenii, și ai avea dreptate, dar acestea nu pot fi făcute în mod eficient decât dacă știi cum să comunici. În fapt, abilitatea de a-ți transmite mesajul într-un mod cât mai clar și coerent nu te ajută doar dacă ocupi un astfel de post, ci este importantă în toate aspectele vieții tale. Așa că acest pachet vine în întâmpinarea acestei nevoi de a te face înțeles și îți oferă șase cursuri care te învață, pas cu pas, cum să îți organizezi ideile și discursul, indiferent de mediul în care te afli și de modalitatea prin care îl transmiți.
Ghidul săptămânii
Partajul bunurilor comune. Ce pierzi atunci când câștigi?
Partajul bunurilor comune este situația în care o persoană se vede nevoită să aleagă dintre diferite bunuri comune pe acelea care îi vor rămâne în proprietate exclusivă, renunțând implicit la celelalte. Cum va alege, știind că are cel puțin un concurent cu care împarte bunurile? Ce se întâmplă dacă ambii doresc același bun? Dacă se înțeleg, cum oficializează acordul, iar dacă adoptă poziții ireconciliabile, ce este de făcut? Iată câteva dintre întrebările care își vor primi răspuns după parcurgerea acestui curs.
Cartea săptămânii
Cine conduce lumea?
Într-o analiză incisivă și minuțioasă a situației internaționale actuale, Noam Chomsky examinează modalitatea în care Statele Unite, în ciuda creșterii importanței Europei și Asiei, încă mai stabilește, la nivel general, termenii discursului global.
Inspirându-se dintr-o gamă largă de exemple, de la istoria sordidă a implicării americane în Cuba, la sancțiunile împotriva Iranului, Chomsky detaliază modul în care retorica americană despre libertate și drepturile omului diferă atât de adesea de acțiunile sale. Analizează în profunzime conflictele din Irak, Afghanistan și Israel/Palestina, furnizând detalii neașteptate și nuanțate despre mecanismele imperiale ale planetei noastre din ce în ce mai haotice.
Podcastul săptămânii
How to break bad management habits before they reach the next generation of leaders.
Companiile se bazează pe viitorii lor lideri pentru a gestiona firma cu mai multă viteză, flexibilitate și încredere decât până acum. Dar cum pot managerii de mijloc să urce pe scara corporatistă, punând, în același timp, sub semnul întrebării modul în care s-au făcut întotdeauna lucrurile? Expertul în leadership Elizabeth Lyle oferă o noua abordare asupra încălcării regulilor în drumul tău spre vârf și împărtășește moduri creative prin care companiile le pot da managerilor spațiul și antrenamentul de care au nevoie pentru a conduce... altfel.
Comentarii articol (0)