Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că muncind ca un nebun nu rezolvi nimic, pe termen lung; da, în primă fază va părea că lucrurile evoluează, dar în timp vei descoperi că trebuie, în primul rând, să ai grijă de corpul și de mintea ta: „Acum cred că nu munca non-stop, dincolo de orice program, e soluția. Nu. Soluția e munca aia concentrată, productivă. La fel ca la sportivi, să te odihnești bine e important. Să-ți iei concediu și să îl folosești ca să te odihnești. Să-ți odihnești mintea, nu doar corpul. Să îți alegi medii în care munca e un mijloc și nu scopul în sine.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Partajul bunurilor comune. Ce pierzi atunci când câștigi?
Partajul bunurilor comune este situația în care o persoană se vede nevoită să aleagă dintre diferite bunuri comune pe acelea care îi vor rămâne în proprietate exclusivă, renunțând implicit la celelalte. Cum va alege, știind că are cel puțin un concurent cu care împarte bunurile? Ce se întâmplă dacă ambii doresc același bun? Dacă se înțeleg, cum oficializează acordul, iar dacă adoptă poziții ireconciliabile, ce este de făcut? Iată câteva dintre întrebările care își vor primi răspuns după parcurgerea acestui curs.
Ghidul săptămânii
Datorii, popriri și executări silite în 2020
Contribuabilii care au mai multe datorii fiscale, dar care nu achită o sumă suficientă pentru a le acoperi pe toate, trebuie să știe că există o ordine legală de stingere a acestora. De asemenea, odată achitate datoriile, în acest fel, contribuabilii pot să ceară o înștiințare cu privire la ordinea acoperirii obligațiilor fiscale.
Despre toate acestea și alte informații despre popriri și executările silite poți afla în acest ghid, conceput de specialiștii de la avocatnet.ro.
Cartea săptămânii
21 de lectii pentru secolul XXI
Într-o lume invadată de informații irelevante, claritatea înseamnă putere. Cenzura nu înseamnă blocarea fluxului de informații, ci mai curînd asaltarea oamenilor cu dezinformări și lucruri care să le distragă atenția. 21 de lecții pentru secolul XXI face lumină în privința unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală.
Podcastul săptămânii
How motivation can fix public systems
Cum repari un sistem public stricat? Trezești spiritul competitiv din oameni. Într-un discurs despre cum să îi motivezi pe oameni să facă o schimbare, strategul Abhishek Gopalka discută despre cum a ajutat la îmbunătățirea sistemului public de sănătate din Rajasthan, o regiune din India cu peste 80 de milioane de oameni, folosind doar puterea transparenței și a responsabilizării publice. „Motivația nu apare, pur și simplu”, spune Gopalka. „Ceva trebuie să se schimbe pentru a te face pe tine să îți pese.”
Comentarii articol (2)