Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că cele mai bune „investiții” sunt oamenii și ideile de lângă noi pentru că doar alături de oameni putem construi lumea așa cum ne dorim să fie: „Investim bucuroși în proiecte și afaceri. Și ne lăudăm cu asta. Mai rar investim în noi sau în alți oameni. Deși asta face diferența la greu.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Cum să fii un manager bun și să comunici eficient cu echipa ta
Ai putea să consideri că managerul trebuie să știe să își motiveze și să își gestioneze oamenii, și ai avea dreptate, dar acestea nu pot fi făcute în mod eficient decât dacă știi cum să comunici. În fapt, abilitatea de a-ți transmite mesajul într-un mod cât mai clar și coerent nu te ajută doar dacă ocupi un astfel de post, ci este importantă în toate aspectele vieții tale. Așa că acest pachet vine în întâmpinarea acestei nevoi de a te face înțeles și îți oferă șase cursuri care te învață, pas cu pas, cum să îți organizezi ideile și discursul, indiferent de mediul în care te afli și de modalitatea prin care îl transmiți.
Ghidul săptămânii
Cercetarea disciplinară – ghid util pentru angajați și angajatori
Care sunt etapele de parcurs într-o procedură de cercetare disciplinară, cum se construiesc documentele implicate în procedură, când se șterg sancțiunile disciplinare din ”dosarul” salariatului și ce trebuie să faci pentru a conduce o cercetare disciplinară ”ca la carte”. Pe scurt, cum să proiectezi, conduci și documentezi o procedură de cercetare disciplinară, pentru a nu risca invalidarea acesteia.
Cartea săptămânii
Colecționarul
Primul roman al lui John Fowles este o carte cu o concepție absolut originală, despre pasiunea unui funcționar neînsemnat.
Un tânăr timid, asocial, este ușor-ușor cuprins de nevinovata bucurie de a colecționa obiecte. Odată cu primirea unei moșteniri consistente, mica lui plăcere ia proporții și ajunge, treptat, să-i domine viața. Destinul său capătă o întorsătură neobișnuită atunci când răpește și sechestrează o studentă la Arte Frumoase, încercând să stabilească astfel o legătură afectivă imposibilă între el și victimă.
Podcastul săptămânii
Are we in control of our own decisions?
Economistul comportamental Dan Ariely, autorul cărții „Iraționalului Predictibil”, foloseşte iluzii optice clasice şi uneori şocantele, rezultate ale propriei sale cercetări contraintuitive pentru a demonstra că, atunci când luăm decizii, nu suntem atât de intuitivi pe cât credem.
Comentarii articol (0)