Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că, într-o lume în continuă schimbare, în care vechile meserii devin irelevante sau, mai bine zis, oamenii devin irelevanți pentru vechile meserii, suntem cu toții la fel de vulnerabili: „Fie că o conștientizăm sau nu, fie că recunoaștem sau nu, viitorul profesional, în anii ăștia de trecere dintre epoci, e un factor de stres pentru toată lumea. Un factor care trebuie privit în ochi, disecat, înțeles, pentru a putea rămâne relevanți și peste câțiva ani.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Ce sunt investițiile? Cum și în ce poți investi azi?
Investițiile pe piața de capital sau piața valutară sunt însoțite de un anumit risc. Tranzacționarea unor instrumente ar putea să nu se potrivească tuturor persoanelor, așadar acest curs te va ajuta să înțelegi toate instrumentele investiționale prezente în România, de la noțiunile de bază din domeniu, până la prezentarea și explicarea produselor investitionale.
Ghidul săptămânii
Cercetarea disciplinară – ghid util pentru angajați și angajatori
Ghidul de față detaliază procedura cercetării disciplinare, punctând elementele importante de a căror prezență sau lipsă se leagă validitatea procedurii în sine: care sunt etapele de parcurs într-o procedură de cercetare disciplinară , cum se construiesc documentele implicate în procedură, ce trebuie să faci pentru a conduce o cercetare disciplinară ”ca la carte” și când se șterg sancțiunile disciplinare din ”dosarul” salariatului.
Cartea săptămânii
Superprognoze. Arta si stiinta predictiei
Cu toții am avea de câștigat dacă am putea vedea în viitor, fie că este vorba de bursă, de politică, de lansarea unor produse sau, pur și simplu, de planificarea unui meniu săptămânal. Din păcate, suntem, în general, niște prognosticieni care lasă mult de dorit. Împletind povești despre predicții de succes (capturarea lui Osama bin Laden) sau eșuate (Golful Porcilor), cu interviuri luate unor personalități de rang înalt, Tetlock și Gardner demonstrează că, pentru o prognoză bună, nu ai nevoie de computere puternice sau de metode secrete. Trebuie doar să știi să aduni dovezi din diverse surse, să gândești probabilistic, să lucrezi în echipă, să ții socoteala și să fii dispus să-ți admiți greșelile și să schimbi macazul.
Podcastul săptămânii
TED Radio Hour
O călătorie prin idei fascinante: Invenții uimitoare, abordări noi ale problemelor vechi, moduri noi de a gândi și de a crea. Pe baza discursurilor ținute de speakeri fascinanți pe scena TED renumită la nivel mondial, fiecare episod din podcast se concentrează pe o temă comună, cum ar fi sursa de fericire, inovarea prin crowd-sourcing sau schimbările de putere.
Comentarii articol (0)