Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că viața nu are un drum prestabilit pentru fiecare și că indiferent cât de mult încerci, nu ai cum și poate nici nu ar trebui să nu iei personal situațiile, oamenii sau experiențele care îți ies în cale: „Da, ar fi genial să plecăm cu toții, în viață, cu drumul desenat deja. Doar că nu se poate. Viața nu-i o șosea netedă pe care mergi fluierând. Nu. E o potecă șerpuită și periculoasă, pe care, dacă n-o iei personal, ajungi în tufișuri.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Cum să te descurci în MS Office și pe Internet
Pachetul îți pune la dispoziție cursurile necesare ca să te descurci în MS Office și care te învață diverse trucuri importante pe Internet, trucuri care te pot ajuta să salvezi timp și să fii mai productiv. Vei învăța cum să folosești programele MS Office pentru a te descurca cât mai ușor în MS Excel și pentru a face prezentări ușor de urmărit pentru toată lumea în MS Powrpoint și documente ordonate și organizate în MS Word.
Lectura săptămânii
În căutarea fericirii
Apelând la teorii și cercetări din domenii precum psihologia, neuroștiința cognitivă, filosofia și știința comportamentală, într-un limbaj accesibil, cu o argumentare bine construită și cu mult umor, cartea urmărește să ne facă să fim conștienți de capcanele pe care experiența ni le întinde atunci când încercăm să obținem acele lucruri care ne fac fericiți.
Este vorba despre acele capcane de care este responsabil propriul creier – “un falsificator talentat”. În generarea perspectivelor fericite se strecoară adesea erori de care nu suntem conștienți. Citind această carte veți înțelege mai bine de ce fericirea uneori “nu este nici ceea ce ne-am imaginat și nici nu se află acolo unde am crezut c-o vom găsi”.
Webinarul săptămânii
Dreptul artei și investiția în artă
Scopul acestui curs este de a vă pune la dispoziție informații despre felul cum puteți accesa lumea actuală a artei și despre cum pot fi interpretate datele frecvent vehiculate cu privire la această piață, ce se dezvoltă, an de an, din ce în ce mai interesant și mai... internațional. Participanții vor afla care sunt caracteristicele investiției în artă: accesibilitatea, lichiditatea, costurile de administrare, riscul investițional, asigurându-se astfel un tablou general complet al investiției în artă ce constituie un valoros punct de plecare în demersul de cunoaștere al produsului artistic.
Podcastul săptămânii
Cele mai populare discursuri TED din toate timpurile
Omoară școlile creativitatea? Ce te face să fii un lider extraordinar? Cum pot găsi fericirea? Aceste 25 de discursuri sunt cele pe care fanii TED nu se pot abține să nu le împărtășească cu ceilalți.
Comentarii articol (0)