Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că întotdeauna ne plasăm în raport cu ceilalți -- comparația continuă între „noi” și „ei” fiind una care ne oprește din a evolua: „Atunci când vrem să îndreptăm ceva, trebuie să ne asumăm cu toții acest deziderat. Altfel, dacă așteptăm ca doar ei să se îndrepte din senin și fără presiunea celorlalți, probabil că vom aștepta mult și bine.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Comunicare internă. Construiește armonie în echipă și punți de legătură cu managementul
Să vorbești pare a fi cel mai simplu lucru din lume. Oricine poate să o facă. Și asta e una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă astăzi echipele de oameni. Nu contează ce poziție ai în organizația din care faci parte și nici care e modul în care se raportează ceilalți oameni la tine. Dacă urmezi niște reguli minimale de comunicare, ai putea ajunge, în timp, să schimbi atât poziția ta din organizație, cât și modul cum te privesc oamenii din jur. Până atunci, să îți arăt de ce ai nevoie să comunici, pentru binele organizației tale, al familiei tale și al persoanei tale.
Ghidul săptămânii
Accidente de muncă - ghid util cu informații cheie
Chiar dacă mediul de la serviciu este unul relativ sigur, asta nu înseamnă că nu se pot întâmpla accidente de muncă. Asta pentru că accidentele de muncă nu sunt doar acelea survenite în urma activității desfășurate la muncă. Nu, ele pot fi orice tip de accident care s-a întâmplat în timpul programului, iar tu, ca angajator, trebuie să știi ce prevede legislația în materie de securitate a muncii atunci când se întâmplă neprevăzutul.
Ghidul de față chiar asta îți explică: care sunt categoriile de accidente de muncă și ce trebuie să facă angajatorul în cazul în care un salariat a suferit un astfel de accident. De la definiții din legislație și până la lista cu actele care trebuie atașate dosarelor de cercetare, găsești tot ce ai nevoie în acest ghid.
Cartea săptămânii
Viața, animată: O poveste cu asistenți, eroi și autism
Imaginează-ți că ai fost prins într-un film Disney și trebuie să înveți despre viața caracterelor animate. O fantezie? Un coșmar? Această este povestea reală a lui Owen Suskind, fiul jurnalistului care a câștigat Premiul Pulitzer, Ron Suskind, și al soției sale, Cornelia. Băiat autist care nu a putut vorbi ani de zile, Owen a memorat zeci de filme Disney, le-a transformat într-o limbă pentru a exprima dragostea și pierderea, rudenia, fraternitatea. Familia a fost nevoită să devină personaje animate, comunicând cu el în dialogul Disney; până când toți vor ieși împreună din acest film, dezvăluind cum, în întuneric, noi toți avem literalmente nevoie de povești pentru a supraviețui.
Podcastul săptămânii
Helping others makes us happier - but it matters how we do it
Cercetările arată că ajutarea altora ne face mai fericiți. Dar, în munca ei revoluționară despre generozitate și bucurie, psihologul social Elizabeth Dunn a constatat că există o capcană: contează cum ne ajutăm.
Lumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (0)