Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la întrebarea „Zi-mi, ai 10 secunde?”, care scoate în evidență o problemă comună în societatea grăbită de astăzi. „Trăim timpuri în care oamenii așteaptă filmul, să nu mai citească romanele după care e inspirat. Vremuri în care, ca să nu mai vadă filmele, oamenii citesc mici articole ce sintetizează acțiunea. Spoilers”. Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu.
Cursul săptămânii
Scrie emailuri mai bune pentru creșterea productivității în echipa ta
Într-o epocă în care suntem obișnuiți să fim conectați aproape non-stop la canalele de comunicare, este important să știm că „regulile jocului” nu s-au schimbat chiar atât de mult. La fel ca orice alt tip de interacțiune / dialog, emailurile ar trebui, și ele, să urmeze o anumită structură. Despre ce structură este vorba și care sunt „regulile jocului” puteți afla din acest curs.
Ghidul săptămânii
Accidente de muncă - ghid util, cu informații cheie
Chiar dacă mediul de la serviciu este unul relativ sigur, asta nu înseamnă că nu se pot întâmpla accidente de muncă. Asta pentru că accidentele de muncă nu sunt doar acelea survenite în urma activității desfășurate la muncă. Nu, ele pot fi orice tip de accident care s-a întâmplat în timpul programului, iar tu, ca angajator, trebuie să știi ce prevede legislația în materie de securitate a muncii atunci când se întâmplă neprevăzutul.Ghidul de față chiar asta îți explică: care sunt categoriile de accidente de muncă și ce trebuie să facă angajatorul în cazul în care un salariat a suferit un astfel de accident. De la definiții din legislație și până la lista cu actele care trebuie atașate dosarelor de cercetare, găsești tot ce ai nevoie în acest ghid.
Cartea săptămânii
4 3 2 1
Cu aproape două săptămâni înainte de termen, pe 3 martie 1947, în maternitatea Spitalului Beth Israel din Newark, New Jersey, Archibald Isaac Ferguson vine pe lume. Din acest punct, viața lui Ferguson o va lua pe patru căi paralele și independente. Patru Fergusoni identici, cu același material genetic, își vor urma propria traiectorie, traversând istoria - Războiul Rece, aselenizarea, asasinarea lui JKF, asasinarea lui Martin Luther King sau Războiul din Vietnam – fiecare în felul său.
Podcastul săptămânii
Tides of History
Peste tot în jurul nostru sunt ecouri ale trecutului. Aceste ecouri definesc limitele statelor și ale țărilor, modul în care ne rugăm și cum ne luptăm. Ele determină ce bani cheltuim și cum îl câștigăm la locul de muncă, ce limbă vorbim și cum ne creștem copiii.
Lumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (0)