Cum arată bancnota de 100 de lei, pe care apare Ion I.C. Brătianu
Banca Națională a României (BNR) a lansat marți în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului – moneda de 50 lei cu milesimul 1922 și o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I.C. Brătianu.
Guvernatorul băncii naționale, Mugur Isărescu, a deschis evenimentul festiv de marți, la care au participat și premierul Ludovic Orban și președintele Academiei Române Ioan Aurel Pop, cu un discurs în care a apreciat activitatea politică a lui Ion I.C. Brătianu și meritele sale la înfăptuirea idealului național, unirea cu regiunile istorice Transilvania, Barasabia și Bucovina.
„Om al deciziilor istorice, Ionel I.C. Brătianu se înscrie în galeria românilor de seamă, în galeria marilor român (…) cărora le datorăm Marea Unire și edificarea statului național unitar”, a spus Isărescu.
Ludovic Orban: Companiile de stat trebuie listate la bursă
Premierul Ludovic Orban a declarat că toate companiile de stat trebuie listate la bursă, deoarece evaluarea companiei se face de către piețe, iar transparența companiilor crește, după ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că CEC Bank va fi listat la BVB, potrivit Mediafax.
„După opinia mea companiile trebuie listate la bursă, pentru că în momentul în care listezi la bursă compania ai foarte multe avantaje. În primul rând, evaluarea companiei se face de către piețe. În al doilea rând, odată ce-ți intră acționari minoritari, că și minoritar fiind în structura acționariatului, ai obligații, de a respecta drepturile acestora. De asemenea, listarea la bursă presupune creșterea transparenței în cadrul companiei respective", a declarat Ludovic Orban, după ședința solemnă din Parlament.
Comentarii articol (3)