Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că indiferent cât de mare devine afacerea ta este extrem de important, poate cel mai important lucru, să ții o legătură reală și autentică cu clienții tăi pentru că doar așa poți spune, cu adevărat, că evoluezi: „Ştiu, suntem ocupaţi cu toţii. Pe măsură ce avansezi pe scara ierarhică, ai impresia că lumea întreagă trebuie să se îndepărteze de tine şi să se facă mică-mică, din ce în ce mai mică, un puncticel mic de pe bombeul tău. Nu mai e de tine să-ţi suni clienţii şi consideri că e suficient că ai un departament de oameni care sunt însărcinaţi cu munca asta. Şi totuşi, în realitate, tocmai acest lucru mărunt te menţine cu picioarele pe pământ.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Angajatorii au obligația de a comunica locurile de muncă vacante. Cum poți evita amenzile
Există, în cadrul relațiilor de muncă, aspecte care, deși sunt importante, sunt tratate cu superficialitate. Importanța lor este dată, în primul rând, de sintagma „principiul consensualității și al bunei-credințe”. Pe de altă parte, există și sancțiuni pentru nerespectarea dispozițiilor legale în domeniul relațiilor de muncă, în general, dar și în cazul ofertelor de muncă, în special. Acest curs este util persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar, în egală măsură, se adresează și angajatorilor.
Ghidul săptămânii
Cercetarea disciplinară – ghid util pentru angajați și angajatori
O cercetare disciplinară care sare peste anumite proceduri poate fi contestată de salariat în instanță și există numeroase procese câștigate de salariați în sensul acesta. Ghidul de față detaliază procedura cercetării disciplinare, punctând elementele importante de a căror prezență sau lipsă se leagă validitatea procedurii în sine.
Cartea săptămânii
Homo deus
De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: războiul, foametea şi molimele. În secolul XX, a reuşit să le rezolve în mare măsură. Războiul nu mai are aceeaşi putere de distrugere: în prezent numărul celor care se sinucid e mai mare decît al celor morţi în conflicte armate. Foametea dispare: oamenii suferă mai degrabă din cauza obezităţii decît din cauza malnutriţiei. Molimele nu mai fac ravagii: mai mulţi oameni mor de bătrîneţe decît în urma bolilor infecţioase. Ce anume va lua însă locul războiului, foametei şi molimelor în agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi înşine, ce scopuri ne vom stabili?
Podcastul săptămânii
How we need to remake the internet
La începutul culturii digitale, Jaron Lenier a ajutat la crearea unei viziuni asupra internetului ca fiind un bun comun, unde umanitatea își poate stoca și împărtăși cunoașterea -- dar chiar și pe atunci, această viziune a fost umbrită de alternativa sa „întunecată”: dispozitive digitale care ne controlează viețile, ne monitorizează datele și ne hrănesc stimulii (sună cunoscut?). În acest discurs vizionar, Lanier vorbește despre „greșeala tragică și uimitor de stupidă făcută la nivel global” -- greșeală pe care companii precum Google și Facebook au folosit-o drept fundația culturii digitale -- și asupra modului în care o putem repara. „Nu putem avea o societate în care, dacă doi oameni doresc să comunice, singura variantă pe care o pot folosi este finanțată de o terță persoană care dorește doar să îi manipuleze pe acei oameni”, spune el.
Comentarii articol (0)