Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că ar trebui, poate, să fim puțin mai atenți și la oamenii din jurul nostru, nu să considerăm că perspectiva noastră este si singura, și cea corectă. Dacă am accepta să trăim civilizat în societate, conștienți de prezența și nevoile altora, poate că lumea ar fi chiar un loc mai bun: „Cazul amintit de mine nu e despre asta. E despre oamenii care, imaginându-și în capul lor că au toată dreptatea din lume, încalcă regulile pentru că simt că au o justificare să o facă. Doar că n-au. Cred ca străzile noastre ar fi mai sigure dacă unii oameni ar accepta că, uneori, trebuie să mergi în coloană. Să mergi în rând cu ceilalți.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Deschizi o afacere? Probleme și soluții pe care ar trebui să le analizezi chiar de la început
Când te gândești să deschizi o afacere, sunt atâtea lucruri de care să ții cont, încât mulți oameni se lasă descurajați și renunță la visul lor. Dar nu trebuie să renunți la un vis doar pentru că e dificil de împlinit, ci să muncești pentru el și pentru viziunea ta. Acest curs sintetizează situațiile cu care noii antreprenori se pot întâlni într-o afacere nouă și oferă soluții la cele mai comune probleme. Te lovești de probleme atunci când nu știi la ce să te aștepți, dar dacă ai măcar o idee despre ce ar trebui să ai în vedere, atunci drumul spre afacerea de vis va fi mult mai simplu.
Ghidul săptămânii
Tot ce trebuie să știi despre divorț, concubinaj și partajul bunurilor comune
Fie că ieși dintr-o căsnicie sau dintr-o relație de concubinaj, e bine să îți știi drepturile: cum se poate face împărțirea bunurilor comune (ce se întâmplă dacă ambii doresc același bun; dacă se înțeleg, cum oficializează acordul, iar dacă adoptă poziții ireconciliabile, ce este de făcut?), la cine rămâne copilul în fiecare caz și multe alte astfel de întrebări își vor găsi răspunsurile în cursurile din acest pachet.
Cartea săptămânii
12 Reguli de viață
Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale lui Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există, totuși, un sens ce așteptă să fie căutat. Într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată, cele 12 Reguli de viață oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.
Podcastul săptămânii
Why No One Feels Rich
În această săptămână, explorăm psihologia inegalității veniturilor și modul în care percepțiile propriei averi ne modelează viața. Psihologul social Keith Payne spune că tindem să ne comparăm cu cei care au mai mult decât noi, dar rareori cu cei care au mai puțin.
Comentarii articol (0)