Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că proiectele pe care alegi să le dezvolți sunt asemenea oamenilor importanți din viața ta. Cum adică? Adică nu trebuie să renunți la ele așa de ușor, trebuie să le „promiți” că vei fi alături de ele până când drumurile voastre se vor despărți în mod natural, nu pentru că nu mai ai chef sau inspirație să le duci până la capăt: „Într-un fel, pentru mine, așa arată viața. Gonind după astfel de proiecte. Încercând să le așez într-o ordine aparent coerentă, să le ajut să își găsească prieteni, să le împing și să le trag, după puterile mele, în locurile în care se pot dezvolta frumos. Să le arăt că-mi pasă.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Deschizi o afacere? Probleme și soluții pe care ar trebui să le analizezi chiar de la început
Când te gândești să deschizi o afacere, sunt atâtea lucruri de care să ții cont, încât mulți oameni se lasă descurajați și renunță la visul lor. Dar nu trebuie să renunți la un vis doar pentru că e dificil de împlinit, ci să muncești pentru el și pentru viziunea ta. Acest curs sintetizează situațiile cu care noii antreprenori se pot întâlni într-o afacere nouă și oferă soluții la cele mai comune probleme. Te lovești de probleme atunci când nu știi la ce să te aștepți, dar dacă ai măcar o idee despre ce ar trebui să ai în vedere, atunci drumul spre afacerea de vis va fi mult mai simplu.
Ghidul săptămânii
Finanțări nerambursabile. Opt întrebări pe care ți le vei pune, cu siguranță, și răspunsurile lor
În cazul în care vrei să beneficiezi de o finanțare nerambursabilă pentru afacerea ta, vei avea nevoie să știi pașii și procedura pentru a avea un proiect eligibil. Dar înainte să te apuci de proiectare, ar fi bine să parcurgi cele opt întrebări cu care sigur te vei întâlni în procesul tău. De la condițiile în care poți accesa finanțarea, până la publicitatea pe care va trebui să o faci proiectului tău, toate aceste întrebări își au răspunsurile în ghidul finanțărilor nerambursabile.
Cartea săptămânii
Călătoria unei parizience în Lhasa
În 1924, cind Tibetul era o țară închisă pentru străini, Alexandra David-Neel și fiul ei adoptiv, lama Aphur Yongden, au reușit să treacă granița venind dinspre China și s-au îndreptat spre capitală. La capatul unei călătorii de opt luni în care au fost nevoiți să înfrunte obstacolele naturale, foamea, frigul și să înșele vigilența autorităților, cei doi au reușit să ajungă în Lhasa. Alexandra David-Neel a devenit, astfel, prima femeie străină care a pătruns în orașul interzis, fiind impresionată de frumusețea „Țării Zăpezilor”, dar mai ales de întâlnirea cu mentalitatea și spiritualitatea tibetane.
Podcastul săptămânii
My green school dream
„Școala Verde este un loc al deschizătorilor de drumuri. Și este un fel de microcosmos al lumii globalizate. Copiii sunt din 25 de țări. Când îi văd împreună, știu că rezolvă modul în care se poate trăi în viitor. Școala Verde intră în al treilea an cu 160 de copii. Este o școală unde înveți citirea -- una din favoritele mele -- scrierea -- am fost slab la asta -- aritmetica. Dar mai înveți și alte lucruri. Înveți să construiești din bambus. Exersezi artele străvechi din Bali. Înveți lupta în noroi pe câmpul de orez. Copiii iubesc asta, deși mamele nu sunt chiar convinse.”
Comentarii articol (0)