Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că succesul este mai degrabă social, nu ține nicidecum de cât de bun, ești, de fapt, într-un anumit domeniu: „Succesul, pe de altă parte, ține mai degrabă de recunoaștere din partea celorlalți. Poți fi cel mai performant din lume, dacă nu există alți oameni care să îți recunoască performanțele, nu ai succes. Privit asa, succesul e, de fapt, o consecință a discuțiilor publice despre performanțele cuiva. E social.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Seminar Online HR în data de 22 ianuarie: Angajarea străinilor. Documente necesare pentru obținerea avizului de angajare și proceduri de urmat.
Mereu e mai ușor să înveți lucruri noi atunci când poți să și întrebi „profesorul” atunci când ai o nelămurire. Pe 22 ianuarie, ia parte la primul seminar online Inteligo, unde nu doar că lectorul va explica, live, toate informațiile din cursul său, dar unde vei avea posibilitatea să îți și clarifici orice nelămurire ai avea, discutând cu el. Înscrie-te acum și participă la seminarul online despre angajarea străinilor
Ghidul săptămânii
Construiește simplu și eficient bugetul și fluxul de numerar
Pentru a putea construi un buget și pentru a estima cât mai bine un flux de numerar ai nevoie să cunoști noțiunile specifice de lucru cu un program de calcul tabelar, noțiunile de bază despre cum se contabilizeaza veniturile și cheltuielile și despre sezonalitatea pieței și a afacerii. Dar treaba nu se termină odată ce ai construit bugetul și fluxul de bani, ci ele mai trebuie și monitorizate. Despre toate aceste lucruri vom vorbi în acest curs și vom învăța cum să realizăm un model funcțional. Cursul se adresează antreprenorilor și managerilor și este important sa ai cunoștinte medii de calcul tabelar folosind programe precum MS Excel astfel încât să poți înțelege cu ușurință formulele folosite. Un curs de bază este necesar, un curs avansat este recomandat, dar nu și necesar.
Cartea săptămânii
Replay. Omul s-a străduit cu disperare să înțeleagă timpul. Unii simt că nu au niciodată destul timp. Alții simt că au prea mult. Unii au impresia că timpul zboară. Alții își doresc să poată călători prin timp. Timpul este prietenul și, totodată, enigmaticul nostru dușman. Nimic n-a fost ținta mai multor speculații decât timpul. La patruzeci și patru de ani, Jeff Winston s-a săturat de slujba lui nesatisfăcătoare și prost plătită și de tăcerea profundă care se lasă în fiecare dimineață când ia micul dejun alături de soția lui. Dar are speranță: speranța că i se vor întâmpla lucruri bune, speranța fericirii, a unui „mâine” mai bun. Doar că un atac de cord brusc și fatal pune capăt tuturor acestor probleme, până când Jeff se trezește în corpul său de la optsprezece ani, cu toate amintirile ultimului sfert de veac, intacte.
Podcastul săptămânii
The history of human emotions. Cuvintele pe care le folosim pentru a ne descrie emoțiile afectează chiar modul în care simțim, spune istoricul Tiffany Watt Smith, iar aceste cuvinte s-au schimbat deseori de-a lungul timpului (uneori, în moduri cu adevărat dramatice), ca răspuns la noile idei și așteptări culturale. Ia, de exemplu, nostalgia: definită pentru prima dată în 1688 ca boală și considerată chiar ca fiind letală. Astăzi, nostalgia este văzută drept o afecțiune cu mult mai puțin serioasă. În acest discurs fascinant despre istoria emoțiilor, învață mai multe despre cum limbajul pe care îl folosim pentru a descrie felul în care simțim continuă să evolueze -- și învață și câteva cuvinte noi folosite în diferite culturi pentru a descrie sentimentele acelea fugare și greu de surprins.
Comentarii articol (0)