Malcom Gladwell ne arată în cea mai recentă carte a sa, „De vorbă cu necunoscuți”, cât de mult ne putem înșela când vine vorba să-i citim pe alții. Presupunând că ceilalți sunt sinceri, nu reușim să observăm minciunile. Iar micile informații pe care ne bazăm judecata, se dovedesc de cele mai multe ori înșelătoare.
Citind „De vorbă cu necunoscuți” vei putea descoperi cum, din păcate, nici cei specializați în evaluarea comportamentelor nu reușesc să intuiască corect intențiile unui necunoscut. Malcom ne oferă drept exemplu un studiu realizat de Harvard în 2017 care pune față în față deciziile judecătorilor cu cele ale unei inteligențe artificială atunci când vine vorba de eliberarea condiționată.
Autorul analizează de asemenea și alte cazuri, precum cel al Amandei Knox care a fost mult timp considerată suspectul principal al unei crime, pentru simplu fapt că nu se comporta în concordanță cu așteptările pe care le aveau colegii ei de la o persoană îndurerată. Unele persoane pot avea o atitudine contrară stărilor lor interioare, iar această nepotrivire ne poate determina să tragem concluzii greșite.
Bookster este o bibliotecă publică modernă, în care vei găsi cele mai bune cărți ale momentului, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri și beletristică. Peste 72.000 de abonați fac parte acum din comunitatea Bookster, inclusiv echipa avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)