Unul din autorii mei preferați este Clayton M. Christensen. Considerat unul dintre cei mai influenți autori și teoreticieni în domeniul afacerilor și al inovației, Christensen este părintele conceptului de inovație disruptivă. Fost profesor la Harvard Business School, el a studiat de-a lungul vieții acest paradox al prosperității.
Vizita pe care Clayton a făcut-o în anii ’70 în Coreea de Sud și sărăcia pe care a văzut-o acolo l-au impresionat și l-au determinat să își dedice mulți ani înțelegerii acestui fenomen. În anii ce au urmat vizitei lui, Coreea de Sud s-a transformat și a devenit una din cele mai bogate țări ale lumii, cu una dintre cele mai avansate infrastructuri din lume. Cum a reușit să facă acest lucru în timp ce alte țări care s-au confruntat cu aceeași sărăcie extremă în 1970 continuă să se confrunte și în prezent cu aceleași probleme?
Studiind cazul Coreei de Sud, Christensen a ajuns la concluzia că intențiile bune, donațiile și ajutoarele internaționale nu sunt suficiente pentru a crea prosperitate. E nevoie de investitori, inovatori și antreprenori care construiesc afaceri de succes pe piețe în dezvoltare. Aceste afaceri sustenabile sunt cele care sprijină populația, oferind slujbe stabile, venit constant și infrastructura necesară pentru a crea oportunități de ieșire din cercul vicios al sărăciei.
Această carte poate fi o sursă de inspirație pentru tine dacă îți dorești:
- să pui bazele unei companii care să înregistreze creșteri mari pe termen lung;
- o afacere care să prospere într-un mod sustenabil;
- să oferi sprijin comunității tale.
Bookster este o bibliotecă publică modernă, în care vei găsi cele mai bune cărți ale momentului, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri și beletristică. Peste 72.000 de abonați fac parte acum din comunitatea Bookster, inclusiv echipa avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)