avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... pfa coafura
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

pfa coafura

as avea si eu o intrebare.pt un coafor deschis pe pfa pot sa obtin fonduri nerambursabile?
multumesc
Este elegibil dpv solicitantului. Depinde de fonduri respective. Normal Programa Operativo Sectorial pentru crestera commpetivitate economica POSCCE si acolo sunt diferite domenii.
Am si eu diploma de Project manager in Romania.
In orice caz nu am zis decat se informez. Dv ce mai informeaza pe cetatean, doar imi face sfaturi pe mine, ce eu n-am cerut-o. Rezolv si tu ceva.

Uitate si aici [ link extern ] /

Pentru cel care a intrebat mai il sfatuiez:

Ce inseamna IMM, intre altele a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei; Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006 din 26/01/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 88 din 31/01/2006)

Legea 346/2004 zice Art. 2. - In sensul prezentei legi, prin intreprindere se intelege orice forma de organizare a unei activitati economice, autonoma patrimonial si autorizata potrivit legilor in vigoare sa faca acte si fapte de comert, in scopul obtinerii de profit, in conditii de concurenta, respectiv: societati comerciale, societati cooperative, persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent si asociatii familiale autorizate potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

POSCCE
Axa prioritară 1 – Un sistem inovativ şi eco-eficient de producţie
Organism intermediar : Direcţia Generală IMM-uri , Cooperaţie şi Mediul de Afaceri -
Ministerul Economiei Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri ; Alocare bugetară (din total POS(POS CCE CCE) – 35,87%

Domenii majore de intervenţie :
1.1. Investiţii productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-urilor;
1.2. Accesul IMM-urilor la finanţare;
1.3. Dezvoltarea unui antreprenoriat sustenabil.
Potenţiali beneficiari :
 Pentru investitii productive – întreprinderi din sectoare productive, IMM-uri şi întreprinderi mari, cu excepţia sectoarelor exceptate de legislatia europeană ref. la fonduri structurale şi cea de ajutor de stat;
 Pentru celelalte operaţiunii – IMM-uri .

Axa prioritară 2 – Cercetare, dezvolta dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate
Organism intermediarintermediar: Autoritatea Na Naţional ională pentru Cercetare ªtiin ţificcă Tel. 318.30. 318.30.59 59; Fax. 318.30.; 318.30.59 59; www.mct.rowww.ro
Alocare
bugetar bugetară (din total POS CCE) – 21,45%
Domenii majore de intervenintervenţie :
2.1 CD în parteneriat între universităţi/ institute de cercetare-dezvoltare şi întreprinderi ,în vederea obţinerii de rezultate aplicabile în economie;
2.2 Investiţii ii pentru infrastructura de CDI ;
2.3 Accesul întreprinderilor la activităţi de CDI (în special IMM-urile).
Potenţiali beneficiari :
 institute de cercetare;
 universităţi;
 IMM-uri.

Axa prioritară 3 – Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public
Organism intermediar: Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
(MCSI) (Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale)
Tel: 311 41 55 55, Fax: 311 41 , 57 57, E-mail: fonduri@mc mcsi.ro i.ro, www.mci. Alocare bugetară (din total POS CCE) – 15,62 % Domenii majore de intervenţie :
3.1. Susţinerea utilizării tehnologiei informaţiei ;
3.2.Dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor publice electronice ;
3.3. Dezvoltarea e-economiei ;
Potenţiali beneficiari :
 IMM-uri ;
 Autorităţi locale ;
 ONG-uri .

Axa prioritară 4 –Creşterea eficienţei energeticei şi a siguranţei în aprovizionare, în contextul combaterii schimbărilor climatice
Organism intermediar : Direcţia Generală Energie , Petrol , şi Gaze (MECMA)
Tel. 20.25.385, Fax: 20.25.392, E
E-mail: asistenta-oie@minind.ro; [ link extern ] /
Alocare bugetară (din total POS) – 24,08%

Domenii majore de intervenţie :

4.1. Energie eficientă şi sustenabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi a
Sustenabilităţii sistemului energetic);
4.2. Valorificarea resurselor regenerabil de energie pentru producerea de energie
“verde”;
4.3. Diversificarea reţelelor de interconectare în scopul creşterii siguranţei în
aprovizionarea cu energie.
Potenţiali beneficiari :
 Întreprinderi din sectorul energetic,;
 Autorităţi locale;
 Întreprinderi din sectorul energetic.

Mai sunt si proiecte in mediul rural prin PNDR
Ghidul Solicitantului – Masura 312 Pagina 7


Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 312:

A. Micro-întreprinderile asa cum sunt definite în Recomandarea Comisiei (CE) nr.
361/2003 si în legislatia nationala în vigoare(2) (având mai putin de 10 angajati si
care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale în valoare
de pâna la 2,0 milioane Euro echivalent în lei) – a se vedea categoriile de
beneficiari din Anexa 10.

- Persoane fizice (neînregistrate ca agenti economici) - care se vor angaja ca pâna la data
semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica
autorizata(3) si sa functioneze ca microîntreprinderi, iar în situatia în care, în urma
autorizarii, se modifica reprezentantul legal al proiectului, vor depune toate documentele ce demonstreaza transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridica, aceasta modificare neafectând respectarea criteriilor de eligibilitate si selectie ale cererii de finantare.


IMPORTANT! Dovada încadrarii în categoria de micro-întreprindere se face în baza:
- art.4 al legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare: o întreprindere nu poate fi
considerata micro-întreprindere daca cel putin 25% din capitalul social ori din drepturile
de vot ale acesteia sunt controlate, direct sau indirect, în comun ori cu titlu individual, de catre una sau mai multe organisme ori colectivitati publice.


(2) Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) ORDONANTA DE URGENTA nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Daca un om care a cerut un sfat nu primeste niciun raspuns aici pe forum, cauta in alta parte raspunsul corect. Daca insa primeste un sfat gresit, precum dati dvs., pierde timpul asimiland informatii inutile de pe pistele false pe care ii trimiteti pe oameni. Cum e mai bine? Fara raspuns sau cu un raspus prost? Timp folosit sau timp pierdut?
In subsidiar, intrebarea aceasta cu pfa a fost pusa de n-ori pana acum si a primit n raspunsuri, inclusiv de la mine, in repetate randuri. Un minim efort pentru a folosi functia search nu mi se pare prea mult.

Posibil sa aveti o diploma de manager de proiect, dar este evident ca accesarea de fonduri europene in Romania este deocamdata o mare necunoscuta pentru dvs. si amestecati rau de tot programele, fara a intelege nimic din ele. Daca diploma este in management de proiecte cu fonduri europene, atunci nu e nevoie de alte comentarii. :stunned:

Mai sunt si proiecte in mediul rural prin POR
Ghidul Solicitantului – Masura 312 Pagina 7

:) Masura 312 este din alt program, va las sa descoperiti singur care.

Restul de copy-paste nu are absolut nicio legatura cu subiectul de pe acest thread si ne arata in continuare cum nu stapaniti deloc domeniul in care dati sfaturi. Cele mai interesante operatiuni destinate mediului privat din textul introdus prin copy-paste au deja bugetul epuizat. Linkul extern oferit drept exemplu nu mai este de actualitate, operatiunea respectiva intre timp s-a deschis (pe 6 septembrie) si s-a si inchis in aceeasi zi, din cauza epuizarii bugetului.

Ramane valabil ce v-am spus la inceput: mai studiati si apoi incercati sa oferiti sfaturi din ceea ce stapaniti, nu din copy-paste de pe internet. Un sfat prost e mai rau decat niciun sfat.

Am o mirare de ordin personal: cum ati putea dvs. sa intocmiti un un document oficial in limba romana (proiect, act, cerere de finantare, etc.), cand nu stapaniti exprimarea corecta in aceasta limba? #-o Nu e o rusine sa nu stapaniti o limba straina, e o determinare obiectiva. Nu inteleg insa de ce va avantati in domenii unde aveti atatea lipsuri, rezultatul este evident submediocru, dupa cum o demonstreaza sfaturile date de dragul de a mai acumula un post. Daca vreti sa spuneti ca va intocmesc altii documentatiile, atunci lasati-i pe acei altii sa raspunda, poate o vor face corect.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Mai dau un raspunsul pe cel care a inceput postul. Incearca sa te interesez de organisme intermediarie, si telefoane care te l'am dat-o, sau la o firma de consultanta, atat de buna ca ceea care imi da pe mine sfaturi,HF si nu stiu ce, prin cerere de consultanta ne gratuita, ca se vede ca este un fenomen, si nu pe situri gratuit si fara responsabilitatea. Mai un sfat sunt multe firme si poate ca nu cheltuiesc pana nu reusesc ceea ce vrei. Eu doar sunt cu toate sinceritate un om umil si plin de lipsuri, doar cu vointa sa ajut pe cei care vii aici fara sa fie decat un sfat de ceea ce eu cunosc. Si fac copy si paste de pe internet pentru ca stiu (dupa parere mea umil si sincer) cum si ce trebuie sa scot . Dar cel care spune asta deja a fost raportat de mine facand abuzuri pe situl asta, si sper raspunsuri de la administarea. In orice caz daca vrei iti arat diploma obtinut in limba romana in manager de fonduri european. Dar nu cred in diplome, doar in persoane si mai ales persoane fizice. Daca are bugetul epuizat nu seamna ca poti sa se deschida mai tarziu, pentru ca in acest programa mai este bani si mai mult decat anii anterioare. Si cer scuze pentru gresele ortografice, dar am si un zece la Ministerul Culture si un diploma de traducator juridic de romana la spaniola. Mai trebuie sa invat de spaniola la romana ca sa ajunga la optimizarea a dl de la HG, ca sigur ce are o cunostinta mare in limba engleza, francesa si altele. Va rog dl. de la Hg nu mai ma urmarez. Si stai linistit cu clienti ale dv. care au nevoie de sfaturi bune, sa castig un bani si nu mai pierzi timp in aceasta discusia.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Buna ziua

Rog frumos participantii la aceasta discutie sa respecte dispozitiile Regulamentului de postare si sa nu formuleze atacuri la persoana sau sa posteze adrese de link sau texte care nu raspund intrebarii userului, nu au legatura cu aceasta intrebare sau/si nu aduc nici un plus de valoare discutiei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Axa prioritara 4 iulya15 iulya15 buna seara,am si eu o intrebare un pot sa vad stadiul dosarului depus pt fonduri europene axa prioritara 4,cam cat dureaza pana se primeste un ... (vezi toată discuția)
Schiţa ghidului solicitantului “sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi” Daniela Bolog Daniela Bolog Autoritatea de Management pentru POS CCE anunţă lansarea în consultare publică schiţa Ghidului Solicitantului “Sprijin financiar acordat pentru ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile Doncea_Elena Doncea_Elena am o firma de IT..ma intrebam cum as putea sa am acces la aceste fonduri europene pentru a imi inbunatati aparatura (vezi toată discuția)