1) Spectacolele, concertele și alte evenimente culturale, în aer liber, sunt interzise, în situația în care ar participa mai mult de 500 de spectatori. Activitățile de tip drive-in sunt permise în anumite condiții.
2) Nu este permisă funcționarea restaurantelor, a cafenelelor sau a localurilor aflate în spații închise, dacă servirea se face în acele locuri. Însă este permisă livrarea sau servirea la pachet. Este permisă, de asemenea, și desfășurarea activității de servire pe terase, cu respectarea anumitor reguli.
3) Este interzisă desfășurarea de competiții sportive cu spectatori. Pe de altă parte, antrenamentele, cantonamentele, sau chiar competițiile propriu-zise - fără spectatori și desfășurate în aer liber - pot fi organizate. Astfel de excepții, însă, nu se aplică pentru sporturi de contact.
4) Companiile aeriene nu pot opera, ca regulă, zboruri către și dinspre următoarele locații:
- Austria;
- Belgia;
- Elveția;
- Franța,
- Germania;
- Iran;
- Italia;
- Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord;
- Olanda;
- Spania;
- Statele Unite ale Americii și
- Turcia.
Însă există anumite excepții, precum zborurile efectuate pentru transport marfă/livrarea corespondenței sau pentru transportul lucrătorilor sezonieri.
5) Este interzisă comercializarea cu amănuntul de produse și servicii în centre comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți vânzători. Este permisă aceasta activitate în următoarele situații, însă:
- activitatea desfășurată în centrele comerciale mici, de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare;
- activitatea de vânzare a produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;
- activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;
- activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.
6) Sunt interzise următoarele activități, dacă sunt desfășurate în spații închise:
- jocuri de noroc;
- activități de fitness;
- activități în piscine, activități de tratament balnear;
- locuri de joacă și
- săli de jocuri.
7) Nici piscinele și ștrandurile exterioare nu pot funcționa.
8) Suspendarea activităților antepreșcolare, școare și universitare este menținută până la finalul anului școlar/universitar (inclusiv pentru școlile private). Este permisă, însă, din 2 iunie desfășurarea unor activități de pregătire pentru elevii din ani terminali (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a). Astfel de activități pot dura până la două săptămâni.
De asemenea, este permisă organizarea examenelor naționale și de cercetare a competențelor profesionale, precum și activitățile specifice fiecărei instituții de învățământ superior, cu respectarea măsurilor de protecție și igienă.