Legarea SPV-ului cu ghișeul.ro a fost recent oficializată, iar cei care își accesează contul în SPV vor observa că, în coloana din stânga, regăsesc deja opțiunea de Plată Obligații fiscale.
Notă: Platforma ghiseul.ro este pusă la dispoziție tot de stat - principala sa utilizare este aceea de plată a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor rutiere. Așa cum explicam în acest material recent, plăți prin ghiseul.ro se pot face și cu, și fără autentificare, în cele mai multe cazuri. Cât despre SPV, acesta este deschis atât contribuabililor firme, cât și persoanelor fizice.
Pentru a facilita chestiunea, Fiscul a publicat în secțiunea recentă de plăți din SPV și unele instrucțiuni.
Primul pas pentru a vedea obligațiile de plată este alegerea CNP-ului pentru care se dorește plata. Cei de la Fisc spun că în cazul celor care se autentifică cu nume, parolă și OTP, în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.
Odată selectat CNP-ul, vor apărea obligațiile de plată restante, însemnând inclusiv lista plăților efectuate prin ghiseul.ro care încă nu au stins obligațiile fiscale.
Dacă există obligații de plată restante, se vor putea selecta toate sau unele dintre cele ce se vor a fi plătite. În dreptul fiecărei plăți restante vor apărea inclusiv detalii, din care reiese scadența, precum și dacă există accesorii (dobânzi, penalități).
Odată selectate sumele de plată, SPV-ul va redirecționa automat către ghiseul.ro pentru efectuarea plăților. Reamintim, în acest context, că plata se face fără comisioane.
După primirea confirmării de la reprezentanții platformei ghiseul.ro, utilizatorul primește in SPV, in secțiunea mesaje, un document de confirmare a plății efectuate cu succes, informează Fiscul în instrucțiunile de utilizare a acestei facilități.
Care sunt plățile ce se pot face prin ghiseul.ro, potrivit Ordinului MFP nr. 1376/2019:
- impozitul pe venit: activități independente, drepturi de autor, chirii, dividende, dobânzi, premii, jocuri de noroc etc.;
- taxa pe valoare adăugată;
- contribuții la sănătate;
- contribuții la pensii;
- contribuții sociale datorate de angajatori; contribuții pentru concedii, șomaj;
- amenzi, penalități, confiscări;
- regularizări (în SPV vor apărea distinct acestea).
Comentarii articol (0)