Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că legile ajung să fie folosite ca o modalitate de controlare și îngrădire decât ca un mecanism de auto-reglare socială. Iar mai ales în ceea ce privește terenul Internetului, unde lucrurile sunt încă mult mai vagi decât în „viața reală”, legile par chiar că pot scăpa cu ușurință de sub control: „Mă pune pe gânduri nivelul la care unii oameni și-ar dori reglementarea lumii digitale. Nevoia de-a scrie legi noi, deși multe dintre cele existente se aplică deja. Nevoia de-a interzice lucruri, de-a bloca, de-a sterge. Nevoia de-a putea controla, absolut și fără excepție.”Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Menținerea productivității când lucrezi de acasă sau de la distanță
Principala problemă a muncii de la distanță sau de acasă este scăderea productivității. E drept, unele persoane se adaptează mai ușor, altora le este aproape imposibil, dar există o serie de tehnici și obiceiuri care te pot scoate din impas. Acest curs îți pune la dispoziție soluții prin care poți deveni mai productiv chiar și atunci când lucrezi de acasă.
Lectura săptămânii
Mă numesc Roșu
Un Istanbul neliniștit și crepuscular la sfârșit de epocă otomană... Pe malurile Bosforului, lumea fascinantă a miniaturiștilor bântuită de crime misterioase... Un roman coborât dintr-un covor oriental, demn de O mie și una de nopți... O fantezie, un puzzle filozofic la limita dintre Occident și Orient...
Webinarul săptămânii
Contravenția și dreptul penal material. Constatarea contravențiilor
Speakerii avizați discută aplicat despre subiect, încercând să găsească răspunsuri la întrebări justificate și abordând teme precum regimul sancționator al contravenției, principiul „ne bis in idem” în relația penal-contravențional, instituții ale dreptului penal material aplicabile regimului juridic al contravențiilor, elementele obligatorii ale procesului-verbal contravențional, regimul nulității în materie contravențională și prescripția în materie contravențională.
Podcastul săptămânii
Drumul către distrugerea sistematică a rasismului din Statele Unite
Într-o vreme a doliului și a furiei îndreptate către violența continuă manifestată de poliția din Statele Unite față de comunitățile oamenilor de culoare și către lipsa de responsabilizare a liderilor țării, care este drumul care ar trebui urmat? Dr. Philip Atiba Godd, Rashad Robinson, Dr. Bernice King și Anthony D. Romero discută, împărtășind revelații importante legate de acest moment istoric, despre dezmembrarea sistemului de opresiune și a rasismului, responsabile pentru tragedii precum crima împotriva lui Ahmaud Arbery, Breonna Taylor, George Floyd și a multor altora -- și explorează felul în care Statele Unite pot începe să trăiască pe măsura idealurilor sale.
Comentarii articol (1)