avvalentina a scris:
Regele e ruda printului.Asa ceva are nevoie Romania ca presedinte.
In senatul Romei era unu' dintr-o familie de porcari, Atotstiutorul parca-i ziceau oamenii, pe latineste Cato, un tip ursuz caruia nu-i placeau grecii, care, indiferent de subiectul discutiei din Senat, lua si el cuvantul si incepea si termina discursul cu cuvintele: Cartagina trebuie distrusa!
Boon. Acu' va scriu de ce am facut introducerea aceasta lunga si plicticoasa despre un tip ursuz mort de peste 2000 de ani: Pentru ca
postarea d-voastra, avvalentina, se potriveste cu subiectul deschis cum se potriveste nuca-n perete.
Atat cu privire la faptul ca ori de cate ori vine vorba despre Regatul Unit cei 20 si ceva de regalisti din Romania striga: "Vedeti cat de bine traiesc supusii regelui? Rege ne trebuie si in Romania daca vrem sa fie bine!" (entre deux: n-ar fi rau daca am fi la fel cu englezii in toate privintele, ori macar la fel cu germanii, cu toate ca acestia n-au rege).
...
@legalmgm :bow:
Unul dintre conationalii antecesorilor germani ai celui de-al 23-lea print de Wales, Friedrich Wilhelm Nietzsche, a scris odata ca
cel care lauda ceva ridica, implicit, pretentia ca se pricepe la ceea ce lauda :secret:
Charles Philip Arthur George al 23-lea print de Wales are o mare calitate: la fel ca toti stramosii lui germani incepand cu primul rege George inscaunat in 1714
este un foarte bun englez si ca foarte bun englez apreciaza cateva lucruri foarte englezesti: viata la tara, simplitatea arhitecturala, carnea de vita, traditia, formularile bombastice (gen: "this is utterly obnoxious!"; "what a glorious morning, sir!" etc), cuvantul dat si tinut exact cum a fost dat, stabilitatea sociala si culturala, stiinta, cultura, muzica, arta, etc.
Banuiesc ca domnia sa ne vede ca pe un fel de englezi
care s-a-ntamplat sa vorbeasca alta limba :giggle: dar au aceleasi valori morale si culturale cu englezii. E nevoie sa scriu ca se inseala? Da? Iaca scriu:
Eroare! Pardon.
Error!
In Anglia e greu sa gasesti vreo localitate care sa nu aiba macar o cladire facuta cu vreo 700-800 de ani in urma si care arata aproape ca originalul. In Romania asta este o raritate. Nu dati vina pe razboaie pentru ca, spre exemplu, polonezii au organizat la ei acasa mai multe razboaie decat noi (la fel ca noi le-au pierdut pe toate, aspect neimportant pentru discutie), dati vina pe
poltroneria cultivata la noi cu aceeasi indarjire cu alte popoare au incercat s
a cultive calitati.
Cati oameni de stiinta importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati artisti importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati oameni de cultura importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati filozofi importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Va fac o lista cu britanicii din fiecare categorie?
Faceti d-voastra o lista cu romanii din fiecar5e categorie?
Daca britanicii sunt de vreo 3,4 ori mai numerosi decat romanii
n-ar fi firesc ca statistic vorbind sa avem doar de 3,4 ori mai putini savanti, artisti, filozofi si oameni de stiinta si de cultura decat ei?
...
Concluzie: Intr-o tara decapitalizata intelectual si moral grija pentru traditie si continuitate sta la coada formata de celelalte griji. O sa-i vina si ei randul candva.
Cele doua variante ale "nu uita ..."
[ link extern ]
[ link extern ]