avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Printul Charles a sustinut la Bucuresti un „discurs ...
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Printul Charles a sustinut la Bucuresti un „discurs rar”, dupã cum a remarcat presa internaþionalã. A vorbit despre dragostea sa pentru România si poporul român

„Românii au multe motive de mândrie”, a mai spus Prinţul Charles în discursul său, „iar această mândrie ar trebui să vă determine să faceţi tot posibilul pentru a vă păstra stilul tradiţional de viaţă şi arhitectura istorică”. Următorul în linie la tronul britanic a dat şi câteva exemple de zone din România care se remarcă prin arhitectura şi peisajele lor: Bucovina, Maramureş, satele din Transilvania, dar şi cele din Oltenia.
„Toate aceste locuri vă definesc ca popor”, a punctat fiul Reginei Elisabeta a II-a, încheind cu o perspectivă din ipostaza de proaspăt bunic: „Fiind acum bunic şi având în vedere afecţiunea mea pentru această ţară şi pentru acest popor, sunt foarte preocupat de viitorul tuturor nepoţilor români şi de moştenirea lor unică din punct de vedere cultural, spiritual, natural”.
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 11:11, 23 Martie 2015
Regele e ruda printului.Asa ceva are nevoie Romania ca presedinte.
avvalentina a scris:

Regele e ruda printului.Asa ceva are nevoie Romania ca presedinte.


In senatul Romei era unu' dintr-o familie de porcari, Atotstiutorul parca-i ziceau oamenii, pe latineste Cato, un tip ursuz caruia nu-i placeau grecii, care, indiferent de subiectul discutiei din Senat, lua si el cuvantul si incepea si termina discursul cu cuvintele: Cartagina trebuie distrusa!

Boon. Acu' va scriu de ce am facut introducerea aceasta lunga si plicticoasa despre un tip ursuz mort de peste 2000 de ani: Pentru ca postarea d-voastra, avvalentina, se potriveste cu subiectul deschis cum se potriveste nuca-n perete.
Atat cu privire la faptul ca ori de cate ori vine vorba despre Regatul Unit cei 20 si ceva de regalisti din Romania striga: "Vedeti cat de bine traiesc supusii regelui? Rege ne trebuie si in Romania daca vrem sa fie bine!" (entre deux: n-ar fi rau daca am fi la fel cu englezii in toate privintele, ori macar la fel cu germanii, cu toate ca acestia n-au rege).
...
@legalmgm :bow:
Unul dintre conationalii antecesorilor germani ai celui de-al 23-lea print de Wales, Friedrich Wilhelm Nietzsche, a scris odata ca cel care lauda ceva ridica, implicit, pretentia ca se pricepe la ceea ce lauda :secret:
Charles Philip Arthur George al 23-lea print de Wales are o mare calitate: la fel ca toti stramosii lui germani incepand cu primul rege George inscaunat in 1714 este un foarte bun englez si ca foarte bun englez apreciaza cateva lucruri foarte englezesti: viata la tara, simplitatea arhitecturala, carnea de vita, traditia, formularile bombastice (gen: "this is utterly obnoxious!"; "what a glorious morning, sir!" etc), cuvantul dat si tinut exact cum a fost dat, stabilitatea sociala si culturala, stiinta, cultura, muzica, arta, etc.
Banuiesc ca domnia sa ne vede ca pe un fel de englezi care s-a-ntamplat sa vorbeasca alta limba :giggle: dar au aceleasi valori morale si culturale cu englezii. E nevoie sa scriu ca se inseala? Da? Iaca scriu: Eroare! Pardon. Error!
In Anglia e greu sa gasesti vreo localitate care sa nu aiba macar o cladire facuta cu vreo 700-800 de ani in urma si care arata aproape ca originalul. In Romania asta este o raritate. Nu dati vina pe razboaie pentru ca, spre exemplu, polonezii au organizat la ei acasa mai multe razboaie decat noi (la fel ca noi le-au pierdut pe toate, aspect neimportant pentru discutie), dati vina pe poltroneria cultivata la noi cu aceeasi indarjire cu alte popoare au incercat sa cultive calitati.
Cati oameni de stiinta importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati artisti importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati oameni de cultura importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?
Cati filozofi importanti au aparut in Romania in ultimii 20 de ani?

Va fac o lista cu britanicii din fiecare categorie?
Faceti d-voastra o lista cu romanii din fiecar5e categorie?
Daca britanicii sunt de vreo 3,4 ori mai numerosi decat romanii n-ar fi firesc ca statistic vorbind sa avem doar de 3,4 ori mai putini savanti, artisti, filozofi si oameni de stiinta si de cultura decat ei?
...
Concluzie: Intr-o tara decapitalizata intelectual si moral grija pentru traditie si continuitate sta la coada formata de celelalte griji. O sa-i vina si ei randul candva.

Cele doua variante ale "nu uita ..."

[ link extern ]
[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Toate cele bune. @u.b.i.k.

In gandul meu cred ca Printul Charles, despre care am toate motivele sa cred ca este chiar un a very englishman, ne priveste din alta perspectiva decat cea sugerata de Dvs.

In copilarie aveam o frumoasa colectie filatelica de "capete" adica timbre cu efigia Reginei, mama Printului, emise de multele colonii ale Imperiului britanic. Erau timbre frumoase si pline de orgoliu in grafica lor.
Mi-aduc aminte de colectie deoarece, undeva langa Scala mi-a fost furata si, intors acasa, am luat o bataie zdravana.

Fata de acele numeroase colonii, Britanicii aveau sentimente diverse, in principal paternaliste si pline de idei civilizatoare, bine exprimate de cel nascut in British India - Rudyard Kipling ( ce frumoasa este “If” ). Dar si scopuri mercantile in interesul Imperiului si al Coroanei.

Ei bine, cred ca Printul Charles vede Transilvania rurala (zona saseasca - luxemburgheza) ca un vechi lucru frumos, greu de gasit, plin de nostalgie, care trebuie pastrat intact.
Intr-un muzeu in aer liber
Pentru a fi vizitat de britanici cand au ei chef de relaxare si de aduceri aminte despre the beautiful times past.
Este evident ca cineva trebuie sa se ocupe de ingrijirea muzeului si a lucrului frumos.
Daca ingrijitorii au si un mijloc de subzistenta care nu incarca prea mult nota de plata - is better.
Intrebarea este daca ingrijitorii isi dau seama ca este o oportunitate favorabila si lor de a-i servi pe supusii his majesty the Oueen pastrand "in custodie" un lucru pe care ei vroiau de mult sa-l arunce la gunoi.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Buna ziua....imi aduc aminte de momentele din copilarie cand stateam pe marginea drumului la tara si treceau polonezii si aruncau pe geam din masina bomboane si guma cu surprize...atunci nu realizam ce se intampla de fapt...astazi s-a schimbat scenariul si actorii...timbrele sunt pt filatelisti si daca nu ai o anumita serie in colectie,sau un anumit timbru,nu au nici o valoare...orice om din lumea asta care are cu ce se poate duce in Anglia sa faca colectie de castele de exemplu...cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezistenta impotriva culturii Radu Gabrian Radu Gabrian Un cotidian aparut astazi a cuprins un articol, cred eu determinant ,nu atata prin problematica dezbatuta ,dar mai ales prin realismul si acuratetea ... (vezi toată discuția)
Discursul regelui Ares-3 Ares-3 In semn de respect pentru istoria poporului roman (sintagma aproape demonetizata pentru ca face parte in anumite ocazii din discursuri goale ca si mesaj) si ... (vezi toată discuția)
Circula pe internet. fiecare cititor isi poate forma o parere proprie. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pro european .... pro adevar. Adevaruri istorice. Chiar daca e adevarat ce se spune aici asta nu face sa dispara coruptia galopanta, minciuna si lipsa de ... (vezi toată discuția)