Apoi, după cum apare în OUG 6/2021, "începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021 se desfășoară programul național pilot de tip «Școala după școală» pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv". Anterior, de acest program puteau beneficia doar elevii până în clasa a patra. Chiar și așa, vouchere nu se pot cere decât pentru elevii de până la clasa a patra.
De asemenea, ordonanța apărută recent stabilește că "[î]ncepând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021 se are în vedere acordarea sprijinului financiar în special pentru elevi care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile didactice desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, pentru elevi aparținând minorității rome, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate economic".
O altă modificare adusă de Guvern în 2020 este faptul că tichetul va exista doar în format electronic, nu fizic, așa cum stabilise Parlamentul.
Programul "Şcoală după şcoală" este inclus în Legea educaţiei încă din 2011, însă acesta este primul an în care, cel puțin teoretic, părinţii elevilor din clasele primare ce provin din medii defavorizate pot primi tichete pentru acoperirea cheltuielilor indiferent dacă elevii participă la un astfel de program în sistemul public sau privat.
În data de 24 februarie, Ministerul Educaţiei a publicat normele metodologice şi criteriile pe baza cărora se vor putea organiza acest program în şcoli, prin ordinul nr. 3.300/2021. Înscrierile încep din 25 februarie 2021, iar din 8 martie vor începe, propriu-zis, aceste activităţi de "şcoală după şcoală".
Pe de altă parte, pentru viitorul an școlar, criteriile de eligibilitate pentru acordarea tichetelor pentru educație pe suport electronic elevilor până în clasa a patra, dar și regulile de decontare vor trebui aprobate prin ordin al ministrului educației emis cu cel puțin trei luni înainte de începerea propriu-zisă a anului școlar, adică la începutul următoarei vacanțe de vară.
Comentarii articol (0)