ACCES GRATUIT
Revista presei
La ce să se aștepte românii de Crăciun și Revelion, în acest an. Raed Arafat a spus ce restricții ar putea fi luate
avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Articolul continuă mai jos
La ce să se aștepte românii de Crăciun și Revelion, în acest an. Raed Arafat a spus ce restricții ar putea fi luateRaed Arafat a detaliat cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în 2020, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește vertiginos. Secretarul de stat în MAI a explicat că statul nu poate și nici nu va interveni în spațiul privat, dar poate veni cu sfaturi de limitare a răspândirii virusului.
Raed Arafat a precizat că
„nu vor fi sărbători ca altă dată” și a insistat asupra faptului că
„nu putem să ne așteptăm la sărbători ca în anul 2019, asta e clar”.
„Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci, distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spațiile închise vor fi și atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi și alte măsuri, asta n-am cum să prezic de pe acum. Important e să sesizăm cu toții că n-avem cum să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019”, a completat șeful DSU.
Pandemia schimbă cu totul tabloul cumpărăturilor de sărbători. Consumatorii se uită mai atent în buzunar și se axează pe ofertePandemia va perturba planurile de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă în întreaga lume. Este rezultatul unui studiu EY Future Consumer Index care a stabilit că numeroși consumatori căută produse la ofertă și le preferă pe cele online.
Potrivit studiului, pandemia a accelerat tranziția către cumpărăturile online și adoptarea acestei tendințe pe termen lung în anumite categorii de produse și pe anumite piețe.
Peste o treime (37%) dintre cei 14.467 de consumatori intervievați au declarat că pandemia va continua să le afecteze viețile timp de cel puțin încă un an.
Acest procent crește la 43% în Europa și la 66% în Japonia, în timp ce consumatorii din India (19%) și China (18%) sunt semnificativ mai optimiști. La nivel global, respondenții consumatori consideră că modul în care fac cumpărături se va schimba pe termen lung, iar 39% au declarat că vor cumpăra în mai mare măsură online articolele pe care obișnuiau să le achiziționeze din magazinele fizice.
Record de tranzacții pe bursele internaționale, după anunțul referitor la apariția primului vaccin anti-COVID-19Anunțul referitor la primul vaccin anti-COVID-19 a declanşat una din cele mai active şedinţe de tranzacţionare de la debutul crizei pandemiei: calculele preliminare efectuate de Reuters arată că au fost efectuate tranzacţii în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari, informează Agerpres.
Traderii au renunţat la activele sigure precum acţiunile companiilor din tehnologie, yenul japonez şi obligaţiunile cele mai bine cotate pentru a se îngrămădi spre activele mai riscante precum acţiunile, valute şi pieţele străine de obligaţiuni, după anunţul grupului farmaceutic Pfizer conform căruia vaccinul său împotriva COVID-19 a redus cu 90% riscul de îmbolnăvire în urma contractării noului coronavirus.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)