Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Preţul chiriilor din Capitală a început să crească, dar este în continuare sub nivelul de dinaintea pandemieiPreţul chiriilor din Capitală a început să crească în trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an şi jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus. Chiriile pentru apartamentele de două camere sunt mai mari cu 14% în T3 2021, faţă de T2, iar cele pentru trei camere, cu 8%, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară. Chiriile sunt însă în continuare sub nivelul de dinainte de pandemie.
„Cererea pe partea de închirieri şi-a mai revenit în ultimele două luni, din discuţiile avute cu agenţii imobiliari. Principalul motiv este redeschiderea cursurilor offline din cadrul universităţilor din Bucureşti, de la 1 octombrie. În mod tradiţional, în ultima lună de vară şi prima de toamnă, studenţii încep să caute chirii în marile oraşe, deci pare că, încet, încet, revenim la normalitatea de dinainte de pandemie", a afirmat Cristian Nicola, CEO Investpoint, potrivit Agerpres.
Din analiza companiei reiese că preţul chiriilor din Bucureşti, în T3 2021, este încă la o diferenţă considerabilă, în minus, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2019, înainte de începerea crizei sanitare - 22%. Apartamentele de două şi trei camere se închiriau, în medie, cu 410 euro, respectiv 570 euro, în urmă cu doi ani, faţă de 320 euro, respectiv 420 euro, în prezent.
Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinarea cu a treia doză poate începeAgenția Europeană a Medicamentelor a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.
Oficialii EMA spun că statele membre ale Uniunii Europene pot începe, dacă doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer/ BioNTech, dar există și o evaluare accelerată și pentru vaccinul produs de Moderna.
Specialiștii agenției spun că această doză este necesară în primul rând pentru persoanele care au avut un răspuns imun slab la primele două doze, dar o recomandă și pentru persoanele care nu au avut o astfel de problemă.
EMA nu a dat un raport final pe acest subiect, dar oficialii spun că statele membre pot merge înainte cu administrarea celei de-a treia doze.
Suprarapelul trebuie administrat la cel puțin 6 luni de la a doua doză, la persoane care au cel puțin 16 ani.
Apelul lui Raed Arafat în valul patru: „Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi”Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, le recomandă persoanelor care manifestă simptome de COVID să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid, pentru a nu îngreuna acţiunile de combatere a răspândirii epidemiei.
„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici.Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei. Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol.Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Raed Arafat, joi, după ședința de guvern, potrivit Agerpres.
Comentarii articol (0)