ACCES GRATUIT
UPDATE: Oficial: Cursurile școlare se vor face online până, cel puțin, pe 8 februarie
Activitățile școlare care implică prezența fizică a elevilor la școală vor rămâne suspendate până pe 8 februarie, ceea ce înseamnă că se vor face, în continuare, cursuri online, potrivit unei ordonanțe de Guvern oficializate joi. Această măsură se prelungește în condițiile în care nu a apărut o îmbunătățire majoră în situația epidemiologică din țara noastră, iar termenul anterior pentru desfășurarea cursurilor online a expirat la sfârșitul lui 2020.
Articolul continuă mai jos
OUG nr 2/2021 prevede că
”[î]n perioada 11 ianuarie 2021 - 8 februarie 2021, prin excepţie de la prevederile alin. (1) (art. 38 din Legea 55/2020 - n. red.), în baza și sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, și în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al ministrului educaţiei, se poate dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line”.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că atunci când se va lua decizia reluării cursurilor în format fizic, se va ține cont și de numărul profesorilor vaccinați sau care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. În acest sens, ministrul a anunțat că a fost lansată o interogare privind disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajați din sistemul de învățământ, rezultatele urmând să fie anunțate la jumătatea lunii ianuarie.
De altfel, ministrul afirmă că există
mai multe scenarii în baza cărora s-ar putea deschide școlile, dar asta nu se va întâmpla mai devreme de 8 februarie.
“Atunci când am precizat că nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma acelei analize responsabile și profesioniste, implicit am spus că luăm în considerare și scenariul în baza căruia dăm prioritate celor mici din grădinițe și învățământul primar, și scenariul în baza căruia dăm prioritate zonelor cu rată de infectare mai scăzută, și scenariul în care prioritizăm elevii care vor susține examene naționale, și scenariul în care (…) putem deschide toate școlile din România.
Toate aceste scenarii vor fi luate în considerare numai și numai în funcție de analiza dependentă de evoluția ratei de infectare și de evoluția campaniei de vaccinare”, a mai declarat ministrul la sfârșitul ședinței de miercuri a Guvernului.
Cursurile s-au desfășurat online, în perioada noiembrie - decembrie 2020, în baza
OUG 192/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (despre restricțiile introduse spre începutul lunii noiembrie 2020 puteți citi mai multe
aici).
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)