ACCES GRATUIT
Revista presei
Prețurile la benzină și motorină sunt tot mai mari: "Se vede în buzunar. Acum o săptămână băgam de 100 de lei 20 de litri, acum bag 19"
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Prețurile la benzină și motorină sunt tot mai mari: "Se vede în buzunar. Acum o săptămână băgam de 100 de lei 20 de litri, acum bag 19"Carburanții s-au scumpit semnificativ, iar preţurile au ajuns aproape la acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei sanitare. Acum două săptămâni șoferii plăteau pentru un litru de benzină sau motorină sub 5 lei, acum prețul este de 5,2 - 5,3 lei/litru. Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol.
Nicolae obișnuiește să meargă foarte des cu mașina, astfel că este nevoit să alimenteze săptămânal. Creșterea prețului la motorină l-a pus, însă, pe gânduri. Iar acum, așteapă ca vremea caldă să revină și să poată pleca la treabă cu bicicleta.
"Am început să folosesc bicicleta, dar și acolo e dificil, pentru că nu avem piste. Nu mai zic de respectul în trafic. Săptămânal, merg mult cu mașina. Sper să se încălzească să pot să o înlocuiesc totuși cu bicicleta. Se vede în buzunar prețul. Acum o săptămână băgam de 100 de lei 20 de litri, acum bag 19", spune Nicolae.
Ministrul Energiei: Vom elabora o strategie naţională pentru producerea de hidrogenRomânia va elabora în perioada următoare o strategie naţională privind producerea energiei din hidrogen, una dintre tehnologiile pe care se axează Uniunea Europeană din ce în ce mai mult pentru viitor, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.
„În momentul de faţă România nu are o strategie pe hidrogen. O echipă din Ministerul Energiei va lucra cu specialişti pentru a face o strategie naţională pe hidrogen. Chiar pe drum spre dumneavoastră (spre conferinţă - n.r.) vorbeam cu secretarul de stat Dan Drăgan să gestioneze toate proiectele pe hidrogen, pentru că trebuie să le trimitem pentru a fi prinse în Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă şi sunt proiecte pe hidrogen, să ştiţi, în România”, a spus ministrul la o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.
Popescu a dat exemplu centrala Halânga, unde există în plan o centrală de 150 de MW pe gaz şi 50 MW solar şi hidrogen.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)