Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Mărțișoarele și florile vor fi permise de 1 și 8 martie la școalăDupă ce ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor a interzis „schimbul de obiecte personale”, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie, ministrul Educației afirmă că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind „un simbol”, nu un „obiect personal”, potrivit HotNews.
Sorin Cîmpeanu a declarat că ministerul Educației
„nu se implică, nu dorește și nici nu poate să schimbe valoare de simbol a unei flori în obiect personal, cu atât mai mult un mărțisor”.
„Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărțisoare. Putem noi să vrem orice dar nu putem noi să schimbăm acest obicei, este ipocrizie altfel. Ministerul nu se implică în niciun fel”, a explicat ministrul.
Se caută noi soluții pentru a se produce hrană. Așa au apărut fermele verticale de interiorPandemia a afectat lanțurile de distribuție pentru industria alimentară, ceea ce a determinat oamenii să privească și spre alte căi de a produce hrană. Fermele verticale de interior ar putea fi o variantă bună, mai ales că tehnologia este acum disponibilă.
Fermele viitorului ar putea fi complet diferite de ceea ce știm până acum. Câmpurile imense pline de culturi ar putea fi înlocuite de ferme interioare, verticale. Tehnologia a avansat suficient de mult încât să permită creșterea plantelor în aceste condiții și chiar să ofere o eficiență ridicată.
Amin Jadavji, investitor:
"Există două forme de a crește plante. Un mod este vertical, celălalt orizontal. Nimeni nu o numește agricultură orizontală, dar se încadrează. În esență este vorba despre mai multe nivele de creștere într-o zonă condensată. Nu ne bazăm pe lumina soarelui, pentru că avem mai multe rafturi unul peste altul. Folosim lumină artificială pentru fiecare".
Această nouă practică a atras investitori din întreaga lume, devenind o metodă pentru viitor. Ar fi fost de mare ajutor în pandemie, când lanțurile de distribuție au fost afectate. Fermele interioare au avantajul că pot fi amplasate oriunde.
Criza semiconductorilor. Ford Craiova oprește producţia de mașini şi motoare pentru opt zileFord Craiova suspendă producţia de vehicule şi motoare pentru opt zile, începând de vineri, ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei. Criza semiconductorilor afectează o mare parte din industria auto globală, inclusiv fabrica Dacia de la Mioveni.
Planul actual al companiei este ca producţia să fie reluată pe 10 martie, potrivit purtătorului de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.
Și Dacia a anunţat trei zile fără producţie la Mioveni, din cauza lipsei microcipurilor, iar criza industriei auto europene s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)