Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Nava care blochează Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Bursele au crescut imediat, prețul petrolului scadeNava Ever Given care a blocat timp de mai multe zile Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire și în prezent este asigurată, a anunțat compania Inchcape Shipping Services, într-o postare pe Twitter. Bursele asiatice și prețurile petrolului au reacționat imediat la anunț, relatează Reuters, citată de Mediafax.
Nu se știe însă cât va mai dura până când circulația navelor va fi reluată normal.
Autoritatea Canalului Suez a spus anterior într-o declarație că operațiunile de remorcare pentru eliberarea navei au fost reluate.
Aproape 15% din traficul maritim total tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Given.
Bursele din Asia și prețul petrolului au reacționat imediat la anunț. Bursele au crescut, iar prețurile petrolului au scăzut, pe fondul speranțelor că o cale navigabilă vitală ar putea fi redeschisă iar transportul naval global și-ar putea reveni.
Florin Cîţu: În toamnă putem renunţa la mască dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinămPremierul Florin Cîţu a declarat că în toamnă se va putea renunţa oficial la purtatul măştii dacă va exista până atunci un număr suficient de cetăţeni români vaccinaţi. Conform celor mai recente date CNCAV, peste 1,8 milioane de români s-au vaccinat până în prezent cu unul din cele trei vaccinuri aprobate: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.
„2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% in populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România”, a declarat premierul Cîţu într-o postare publicată pe Facebook.
„Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii. Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale”, a spus Florin Cîţu.
ASF: Două companii de asigurări au cumulat în 2020 aproximativ 75% din portofoliul de asigurări RCADouă companii de asigurări au cumulat în 2020 aproximativ 75% din portofoliul de asigurări RCA din România, astfel că gradul de concentrare se menţine semnificativ pentru primii asiguratori din top, potrivit raportului privind evoluţia pieţei asigurărilor pe anul 2020 publicat joi de Autoritatea de Supraveghere.
Astfel, la 31 decembrie 2020, City Insurance avea o cotă de piaţă aferentă asigurărilor RCA de 43,49%, iar Euroins o cotă de 31,37%, cota de piaţă cumulată a celor două companii fiind de 74,85%. Pe locul al treilea s-a situat Allianz-Ţiriac, cu 6,38% din cota de piaţă a RCA în 2020.
La 31 decembrie 2020, pe piaţa asigurărilor îşi desfăşurau activitatea următorii 9 asigurători autorizaţi de ASF pentru activităţi de asigurare RCA: Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Asigurarea Românească -Asirom Vienna Insurance Group SA, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, Grawe Romania Asigurare SA, Groupama Asigurari SA, Omniasig Vienna Insurance Group SA şi Uniqa SA.
În ceea ce priveşte evoluţia primelor, valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA în anul 2020 a atins suma de aproximativ 3,97 miliarde de lei, restul până la totalul clasei A10 reprezentând asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor.
Comentarii articol (0)