Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Preţuri mai mari la apartamentele de vânzare în Europa, în 2020. Cu cât s-au scumpit locuințele în RomâniaPreţurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia, cu aproximativ 16%, în timp ce în România s-au scumpit cu 5%, conform unei analize realizate de o platformă online de anunţuri.
Datele centralizate de Olx Group arată că, tot la nivel european, în privinţa preţurilor la chirii pentru apartamente cea mai importantă scădere a fost înregistrată în Portugalia şi Bulgaria (-11%), urmată de Polonia (-5%) şi România (-3%). În paralel, chiriile pentru acelaşi tip de imobile au crescut cu 4% în Rusia, respectiv cu 3% în Ucraina, notează Agerpres.
Cele mai mari creșteri de prețuri, înregistrate în Europa la case de vânzare. Potrivit sursei citate, casele oferite spre vânzare au avut preţuri mai mari în Europa, cu o singură excepţie, şi preţuri mai mici în America Latină şi Asia-Pacific. Astfel, în Europa, cea mai mare creştere a fost înregistrată în Ucraina (36%) şi Bulgaria (34%), iar România a înregistrat o creştere de nouă procente, între primul şi ultimul trimestru al anului 2020. Singura ţară europeană în care preţurile pentru casele de vânzare au fost în scădere a fost Portugalia (-3%).
Ţările analizate din America Latină au înregistrat scăderi semnificative ale preţurilor de vânzare ale caselor, în special în Ecuador (-43%), Peru şi Brazilia (cu câte -27%).
Sorin Cîmpeanu spune că profesorii nevaccinați ar putea să nu poată supraveghea la examenele naționaleProfesorii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea să nu poată intra la supravegherea examenelor naționale, a spus Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24:
„pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.
Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea
„să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.
„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă(...) Apropo de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale(...) Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, spune ministrul.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)