Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Aproape jumătate dintre cetățenii UE, vaccinați anti-Covid cu cel puțin o dozăUniunea Europeană a depășit miercuri pragul de 250 de milioane de cetățeni vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Altfel spus, aproape jumătate dintre europeni au primit cel puțin o doză de ser anti-Covid. Dintre aceștia, mai bine de 80 de milioane sunt complet vaccinați.
Anunțul a fost făcut chiar de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, care a spus că Uniunea Europeană este în grafic să îndeplinească obiectivul pentru această vară. Mai exact, să fie livrate suficiente doze de ser astfel încât să fie imunizați 70% dintre adulții europeni până în luna iulie.
CE vrea să reformeze Spațiul Schengen, care să includă și România. Iohannis: Aderararea la Schengen rămâne un obiectiv politicComisia Europeană a prezentat, miercuri, o strategie de reformare a Spaţiului Schengen, fiind propuse măsuri de optimizare a managementului frontierelor externe şi finalizarea procesului de admitere a României, Bulgariei şi Croaţiei. Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a afirmat că aderarea la Schengen
"rămâne un obiectiv politic major pentru România", deşi criza sanitară a afectat serios această zonă.
Comisia Europeană a transmis Parlamentului European şi Consiliului UE un document care prezintă
“o nouă Strategie pentru a face cea mai mare zonă de liberă circulaţie din lume - Spaţiul Schengen - mai puternică şi mai rezilientă", transmite Mediafax, care citează un comunicat de presă.
"Restabilirea Spaţiului Schengen fără controale la frontierele interne este un lucru extrem de important pentru întreaga Uniune Europeană. Acest lucru a fost recunoscut de Parlamentul European şi de Consiliul European, care au cerut restabilirea funcţionării normale a Spaţiului Schengen. (...) Spaţiul Schengen reprezintă una dintre cele mai clare manifestări privind o uniune din ce în ce mai mare între statele membre şi între cetăţeni", arată Strategia, vizualizată de Mediafax.
Recomandările Comisiei Europene pentru România: Deficitul excesiv trebuie redus până cel târziu în 2024Comisia Europeană recomandă României să revină la nivelul de deficit bugetar acceptat la nivelul Uniunii Europene până în 2024, cel mai târziu. Recomandările Comisiei vin în contextul în care țara noastră este singura care a intrat în criză cu un deficit mult mai mare decât limita europeană de 3% din produsul intern brut și acum trebuie să corecteze acest dezechilibru.
Astfel, Comisia Europeană a lansat patru recomandări de care România ar trebui să țină cont, după ce a încheiat anul 2019 cu un deficit excesiv de 4,6%, deși la acea vreme nu era criză și toate celelalte state membre înregistrau excedent.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)