Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Ce fac românii cu banii economisiți în pandemie. Economiștii spun că este cea mai bună perioadă pentru investițiiRomânii care au reușit să pună bani deoparte în perioada de vârf a pandemiei au preferat să îi investească, în loc să îi țină la saltea. Experții în economie spun că aceasta este cea mai bună perioadă pentru investiții și asta pentru că pe timp de criză economică prețurile sunt scăzute.
Nicu este căpitan de vas și sâmbătă s-a întors în țară după 6 luni de voiaj. Cu banii câștigați și cu economiile strânse a decis să îi investească într-un apartament.
Nicolae Gheorghe, căpitan de vas: Leul se devalorizează, la fel și euro. Își pierde din valoare în timp. Altceva era acum 10 ani – altceva făceai cu 100 de euro, altceva faci acum cu 100 de euro. E diferență foarte mare.
Apartamentul o să fie gata spre finalul anului viitor, dar nu se grăbește pentru că banii investiți în acest proiect sunt o investiție pe termen lung.
Nicolae Gheorghe, căpitan de vas: Am încercat în cripto, dar le-am vândut. Mi se pare... faci atac. E prea mult și altceva nu am timp să mă ocup. Pentru mine imobiliarele reprezintă cea mai sigură investiție.
Statele G20, acord istoric: Au convenit asupra unui impozit „de cel puţin 15%” din profitul multinaționalelorStatele G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente) au anunţat asâmbătă un acord
„istoric asupra unei arhitecturi fiscale internaţionale mai stabile şi mai echitabile”, care stabileşte la nivel mondial un impozit
„de cel puţin 15%” pe profitul multinaţionalelor, transmite AFP.
Miniştrii de finanţe din ţările G20, care au participat vineri şi sâmbătă la o reuniune la Veneţia, le-au adresat de asemenea un apel celor 8 din cele 139 de state ale grupului de lucru al Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) ce nu au subscris instituirii acestui impozit minim să o facă.
G20 solicită de asemenea acestui grup de lucru (denumit „cadru incluziv” OCDE-G20)
„să trateze rapid problemele restante” şi să prezinte
„un plan detaliat pentru implementarea a doi piloni” ai acordului până la următoarea reuniune a G20 din luna octombrie.
Ursula von der Leyen: Țările UE au primit suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulți. Ține de fiecare ca vaccinarea să avansezeUniunea Europeană şi-a atins obiectivul de a dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populaţia sa adultă împotriva COVID-19, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Responsabilitatea de a administra dozele este a guvernelor celor 27 de state membre, iar unele avansează mai repede decât altele, însă, potrivit şefei CE,
"UE şi-a respectat promisiunea".
Numărul cetăţenilor adulţi din UE este de 366 de milioane.
"În acest weekend, am livrat suficiente vaccinuri statelor membre pentru a vaccina complet cel puţin 70% din populaţia adultă în această lună. Până duminică, circa 500 de milioane de doze vor fi distribuite în toate regiunile din Europa", a declarat Von der Leyen.
Avertismentul unui specialist: Bitcoin se va prăbuși și ar putea ajunge la 10.000 de dolariCea mai puternică criptomonedă din lume se află în mijlocul unei căderi și ar putea ajunge până la 10.000 de dolari, avertizează Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, companie care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari, într-un interviu CNBC.
„Când mă uit la istoria criptomonedei și la locul în care ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70 - 80 % până la 10.000 - 15.000 de dolari”, spune Minerd, citat de Mediafax.
Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.
„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a declarat Minerd pentru CNBC.
Comentarii articol (0)