Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Nu vom scăpa de viitoarele șocuri globale. Care sunt cele mai bune locuri pentru a supraviețui unui colaps social globalCercetătorii au identificat cele mai bune locuri de pe planetă în care se poate supraviețui unui colaps global al civilizației. În top se află țări precum Islanda, Marea Britanie, Tasmania sau Irlanda. Totodată, Noua Zeelandă, unde, aparent, miliardarii lumii au început deja să cumpere pământ pentru a se pregăti de o eventuală apocalipsă, este catalogată drept cea mai bună țară din lume pentru a supraviețui unui colaps global al civilizației, potrivit unui studiu citat de The Guardian.
Potrivit unui studiu care face referire la faptul că civilizația umană se află „într-o stare periculoasă” din cauza societății puternic interconectate și a consumului intensiv de energie, cât și a daunelor aduse mediului înconjurător prin poluare, există posibilitatea apariției unui colaps din cauza șocurilor, precum cele determinate de o criză financiară severă, impactul crizei climatice, distrugerea naturii şi chiar o pandemie mai gravă decât cea provocată de COVID-19 sau o combinaţie a acestora.
Pentru a evalua națiunile care ar fi cele mai rezistente la un astfel de colaps global, cercetătorii au clasificat țările în funcție de capacitatea lor de a crește producția de alimentele pentru populația lor, în funcție de capacitatea de a-și proteja granițele împotriva migrației în masă nedorite, în funcție de abilitatea de a-și menține rețeaua electrică la un nivel optim și în funcție de abilitatea de a controla și dezvolta industria manufacturieră. Insulele din regiunile temperate și în mare parte cu densități scăzute ale populației s-au clasat pe primul loc.
România a depășit pragul de 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o dozăRomânia a depășit sâmbătă pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.
„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, transmit autoritățile.
Prin vaccinare, se reduce riscul de infectare. De asemenea scade rata de transmitere a virusului. În plus, persoanele vaccinate au mari șanse să nu ajungă la spital în cazul infectării, iar riscul de deces se reduce considerabil.
Un număr de 11.151 doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 7.147 reprezentând prima doză şi 4.004 doza a doua, potrivit unei informări transmise, sâmbătă, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.406.063 de doze pentru 5.000.889 de persoane, dintre care 4.853.485 au primit schema completă.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)