Avocatul a fost condamnat luni, la 13 ani de închisoare, cu recurs, într-un contract în care ar fi pãgubit Primãria Capitalei cu 13 miliarde de lei.
În acelaºi dosarul au mai fost condamnaþi partenerii de afaceri ai avocatului, Tãnãsescu ºi Scarlat, la ºapte ani, respectiv 12 ani de închisoare. Sentinþa este atacabilã cu recurs.
De asemenea, instanþa a desfiinþat contractul de vânzare - cumpãrare din 20 februarie 2001 ºi i-a obligat pe cei condamnaþi la plata a 30.000 dolari.
Avocatul fraþilor Cãmãtaru, Mihai Costea, a fost reþinut, în 15 octombrie 2004, de procurorii Parchetului Curþii de Apel, într-un dosar referitor la pãgubirea Primãriei Capitalei cu 13 miliarde de lei, fiind prezentat în aceeaºi searã Tribunalului Bucureºti cu propunere de arestare preventivã.
El a fost totuºi cercetat ºi judecat în stare de liberatate, întrucât procurorii nu ceruserã ºi acordul Baroului Bucureºti, aºa cum cere procedura, pentru a putea fi emis un mandat de arestare preventivã pe numele avocatului Costea.
Ancheta a pornit de la poliþiºtii de la Fraude ai Inspectoratului General al Poliþiei Române (IGPR) care au stabilit cã o grupare formatã din cinci persoane - printre care ºi avocatul Mihai Costea, membru al Baroului Bucureºti, începând cu anul 1996 - ar fi prejudiciat, în perioada 1998-2001, Primãria Capitalei, utilizând acte false ºi martori mincinoºi ca sã punã mâna pe trei imobile în centrul Bucureºtiului.
Avocatul Costea a mai stat, în 1995, douã luni în arest, pentru trafic de maºini de lux. Avocatul Costea a susþinut, în schimb, pe tot parcursul cercetãrilor, cã este o victimã a procurorilor care încearcã sã-l discrediteze pentru cã ar fi gãsit informaþii compromiþãtoare legate de afacerile clanului Cãmãtarilor.
Comentarii articol (0)