avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva procurorului

sunt cercetat intr-un dosar de fraude cu carduri bancare clonate.Pe langa numeroasele abuzuri care s-au facut in dosar(lipsa totala de probe,fara parti vatamate,fara paguba,fara prejudiciu sau echipamente,programe de skimming),apar cateva scrisori pe care tovarasul procuror le-a "descoperit"in calculatorul meu,scrisori ale mele catre sotia mea,fara nici un fel de legatura cu cauza.Apar si cateva SUTE de poze "in actiune"pe plaje cu copiii,cand ies din curte sau cand dansam la o terasa pe plaje,de asemenea fara nici o legatura cu acuzatiile.Neavand insa cu ce umple dosarul a pus tot felul de materiale "incriminatoare".Fiind vorba de dumnezeii intruchipati in oameni ai zilelor noastre,procurorii diicot,nimeni nu a luat in seama cererile mele,lansate in gol de_a lungul celor 13 luni de arest.Acum sunt liber,si asi dori sa depun o plangere impotriva abuzurilor care s-au facut si care inca se mai fac asupra mea de catre procuror.Unde ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Iancuflorea , utilizator 09:22, 26 Noiembrie 2012
Pentru ce vreti sa depuneti plangere?

Avocatul dvs. ce v-a sfatuit?
Pentru abuz in serviciu asta e clar...


CEDO, ca in Romania nu ai nici o sansa fratioare, dar vezi ca si la cedo din totalul de 30 000 plangeri pe an , se aleg maxim 60-80 :)
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
kisso, utilizator
Nu este clar deloc.

Daca a stat in arest preventiv 13 luni e posibil si sa fi existat o ticluire de probe.

Au fost multi judecatori care au analizat daca se impune sau nu prelungirea masurii arestarii preventive si apoi mentinerea starii de arest.
Si cu avocat din oficiu existau sanse sa observe un judecator ca exista probleme probatorii.
Cand omul e prezumat nevinovat judecatorii cu cat sunt mai multi cu atat ii sporesc sansele sa fie pus in stare de libertate.

In general, cand are avocat ales foarte competiv poate iesi din arest direct de la primul termen, dar daca a stat arestat 13 luni...au fost multi judecatori care au analizat cazul...
pentru abuz in serviciu.este vorba despre 23 de persoane,in trei dosare diferite,trei rechizitorii in care difera doar numele inculpatilor,nu exista nici o parte vatamata ci doar prejudiciu estimat,si foarte multe situatii in care "prezumtiile tin loc de probe",250 de ore de inregistrari ale unor convorbiri telefonice traduse in limba diicot-easca,22de persoane fara cazier,in toate 3 dosare s-a stat cele 180 de zile pe arest preventiv fara a fi fost chemati macar o data la interogatoriu,si alte abuzuri facute de acelasi procuror de caz cu sprijinul procurorului sef care a aprobat toate aceste abuzuri.tote asa-zisele fapte au fost savarsite pe tertoriile altor state,iar imaginatia si puterea procurorilor au infrant posibilitatile judecatorilor de a lua o decizie corecta.Se aprezentau luna de luna cu o scuza Penibila,cum ca nu s-au trnscris convorbirile in totalitate.Acum,acelasi procuror umbla prin penitenciarele din tara pentru a interoga alti detinuti,fosti colegi de celula,pentru a-i convinge sa declare ceva impotriva mea,ceva ce i-ar da posibilitatea sa reactiveze vreun nou mandat de arestare
au fost multi judecatori care au analizat cazul,dar toti din acelasi oras CRAIOVA.La prima infatisare care a depasit aceasta granita,la primul recurs la ICCJ,am fost pusi in libertate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face plangere penala unui judecator? Fatalau Fatalau Am si eu o intrebare. Un procuror diicot se prezinta in fata unui judecator, si in baza unui rechizitoriu, judecatorul avizeaza perchezitia si arestarea unei ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Control judiciar sp3c1al4 sp3c1al4 Buna seara ..am si eu o problema ..nici nu stiu exact sa explic, nu sunt eu in aceasta prostura si nu prea inteleg ce se intampla.Prietenul meu a fost arestat ... (vezi toată discuția)