avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot face plangere penala unui judecator?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot face plangere penala unui judecator?

Am si eu o intrebare. Un procuror diicot se prezinta in fata unui judecator, si in baza unui rechizitoriu, judecatorul avizeaza perchezitia si arestarea unei persoane.Partea proasta este ca , in aceea hotarare, judecatorul afirma ca " in baza probelor existente la dosar ", da aceea hotarare. In realitate, la dosar nu exista nici o proba, exceptand doar niste convorbiri telefonice care nu reprezinta nimic concret.La aceasta data , eu ma judec intr-un proces penal generat de acel rechizitoriu, procurorul ce a prezentat acel rechizitoriu a fost dat afara din parchet pentru o mita de 1000 euro, si careia i-am facut plangere penala.Intrebarea mea este ca, daca pot sa-i fac plangere penala si judecatorului ce a dat aceea hotarare, tinand cont de faptul ca am fost arestat 29 zile, fara a exista probe ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:11, 8 Martie 2012
judecatorul avizeaza perchezitia si arestarea unei persoane in baza unei solicitari din partea parchetului/procurorului de caz, si nu in baza unui rechizitoriu!!!!!!!!!

cele 29 de zile in care ati fost arestat au fost in baza unui mandat de arestare preventiva, emis in cursul cercetarii penale, inainte de emiterea unui rechizitoriu. Rechizitoriul reprezinta actul de sesizare al instantei si se emite dupa terminarea cercetarii penale;

Daca mita de 1000 de euro luata a avut legatura directa cu trimiterea dvs. in judecata, atunci se ridica alte probleme.

Este evident ca, judecatorul la momentul sesizarii instantei cu privire la arestarea preventiva, nu avea de unde sa stie ca procurorul respectiv a luat mita pentru a face acea propunere de arestare preventiva, propunere adminsa de judecator...
Trebuie sa fiu mai explicit.Procurorul este trimis in judecata pentru ca ar fi luat mita de la un cetatean intr-un alt dosar, care nu are legatura cu mine.Nu sunt de specialitate, si nu inteleg modalitatea de lucru a justitiei. ceea ce stiu, este ca, avand acces la dosar, l-am studiat si am vazut ca cele ce mi s-au imputat mie de catre procuror in sedinta ce a precedat perchezitia si arestul nu sunt reale.Intrebarea este: Se poate retine si aresta cineva in Romania numai pe probe inexistente?
Daca considerati ca judecatorul a incalcat legea si normele in vigoare puteti depune o plangere disciplinara la CSM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)