Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Sunt milioane de locuri de muncă, dar nu are cine să le ocupe. Cum se explică acest fenomen îngrijorător care se conturează în lumePandemia de Covid-19 nu are doar un impact seismic asupra sănătății publice globale, ci provoacă și haos în economie, întreruperile lanțului de aprovizionare și lipsa forței de muncă fiind marile probleme pentru companiile din întreaga lume.
Schimbările care au avut loc pe piața forței de muncă devin din ce în ce mai puternice. Pe de o parte, mulți oameni devin mai selectivi cu locul de muncă, în timp ce cererea de angajați crește pe fondul redeschiderii economiilor.
Economiștii spun că schimbările demografice, cum ar fi îmbătrânirea și pensionarea angajaților, sunt un factor din spatele numeroaselor locuri de muncă vacante. Pe lista problemelor sunt efectele controalelor la frontieră, condițiile de imigrație, cererea pentru salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.
Valeriu Gheorghiță: Ținta este atingerea imunizării colective până la sfârșitul anuluiAutoritățile, încurajate de ritmul alert al vaccinării din ultimele zile, își propun ca pragul de imunizare colectivă să fie atins până la sfârșitului anului, a anunțat duminică Valeriu Gheorghiță, preşedintele campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. El a precizat că în prezent rata populației vaccinate este de 40 la sută, iar ținta este să ajungă la 70 la sută până la sfârșitul anului.
Pentru ca acest obiectiv să fie atins, ar trebui ca în fiecare zi să se vaccineze cel puțin 80.000 de persoane, a arătat Valeriu Gheorghiță. Ultimele zile au arătat că un asemenea ritm de vaccinare este posibil. Vineri a fost atins recordul absolut din campania de vaccinare, cu peste 128.000 de persoane imunizate, dintre care circa 86.000 cu prima doză.
În fiecare săptămână, în Capitală vor fi organizate maratoane ale vaccinării, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță. El a îndemnat toate universităţile de medicină din ţară şi direcţiile de sănătate din marile oraşe să organizeze astfel de evenimente care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vaccinare.
Așteptare ca pe vremuri, de luni de zile, pentru o mașină Dacia. De vină este criza semiconductorilorCriza de cipuri afectează tot mai puternic producătorii auto, iar Dacia nu face excepție. Deși încearcă să găsească soluții, inclusiv prin livrarea unor modele fără toate accesoriile, compania nu poate face față cererii în acest moment. Astfel, s-a ajuns ca timpul de așteptare pentru un automobil Dacia Sandero, un model low-cost popular în Europa, să fie și de șase luni, potrivit directorului financiar al Renault, Clotlide Delbos, citată de Reuters.
Clotlide Delbos a spus că sfârșitul lunii septembrie, carnetul de comenzi al grupului Renault a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, fiind echivalent cu vânzările pentru 2,8 luni.
Renault a anunţat că pentru tot anul, se aşteaptă o pierdere de producţie de circa 500.000 vehicule din cauza crizei globale a semiconductorilor.
Criza de cipuri a determinat constructorii auto din întreaga lume să-și reducă şi chiar să-și suspende producţia, ceea ce a dus la majorarea preţului vehiculelor.
Comentarii articol (0)