Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Criza transporturilor globale se va extinde și în 2022, anunță cea mai mare companie de transport maritimHaosul care a perturbat în ultimele luni lanţurile globale de aprovizionare se va extinde în 2022, lipsa şoferilor de camioane afectând distribuirea de bunuri din navele container în întreaga lume, a avertizat marţi compania daneză A.P. Moller Maersk A/S, care controlează o flotă de peste 700 de nave.
„Întregul sistem a devenit un blocaj gigantic”, a afirmat Soren Skou, directorul general al celei mai mari companii de transport maritim din lume, potrivit Reuters.
Conform acestuia, navele container nu pot părăsi porturile din cauza lipsei forţei de muncă, în special şoferi care să transporte bunurilor cu camioane mari în Statele Unite şi Marea Britanie, chiar dacă salariile au crescut semnificativ.
Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Gheorghiță: Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansatValeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente, însă este posibil ca acest termen să fie devansat. Medicul militar a precizat că autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.
„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid.Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.
Comisia Europeană va aloca un miliard de euro angajamentului global semnat la COP26 de liderii lumii pentru a proteja pădurileUniunea Europeană va contribui cu 1 miliard de euro, adică aproximativ 1,16 miliarde de dolari, la angajamentul global pentru la angajamentul global de finanțare a protecției pădurilor. Acest pachet de sprijin pe o durată de 5 ani, care va fi alocat din bugetul UE, va ajuta țările partenere ale declarației privind pădurile și utilizarea terenurilor, să protejeze, să restabilească și să gestioneze în mod durabil pădurile din întreaga lume, respectând în același timp prevederile Acordului de la Paris, a transmis marți Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă.
„Pădurile sunt plămânii verzi ai pământului. Trebuie să le protejăm și să le restaurăm. Vă anunț cu plăcere că ne angajăm 1 miliard de euro pentru a proteja pădurile lumii. Acesta este un semn clar al angajamentului UE de a conduce schimbări globale pentru a ne proteja planeta, în conformitate cu European Green Deal”, a subliniat Ursula von der Leyen.
De asemenea, șefa executivului comunitar a subliniat că un sfert din sumă va fi dedicată în mod special bazinului Congo din Africa Centrală, care este a doua cea mai mare pădure tropicală din lume, transmite Anadolu Agency.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)