Firmele care produc energie electrică (ca activitate principală sau secundară), indiferent de dimensiunea lor, pot cere, începând de azi, finanțări consistente pentru sisteme noi de energie eoliană și solară, conform unui anunț publicat de Ministerul Energiei.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
„Venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate. Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre”, a declarat Virgil Popescu, ministrul energiei, potrivit comunicatului citat.
Perioada de înscriere se derulează între 31 martie și 31 mai 2022, schema de ajutor adresându-se atât microîntreprinderilor și IMM-urilor, cât și întreprinderilor mari, înființate ca societăți. Condiția de bază este ca solicitanții să aibă ca activitate principală sau secundară producția de energie electrică (în scopul comercializării și/sau consumului propriu).
Schema se bazează pe o procedură de ofertare concurențială și se aplică numai instalaţiilor noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, este subliniat în anunțul ministerului.
Valoarea ajutorului de stat se acordă pe MW instalat, fiind de cel mult:
1,3 milioane euro / MW, pentru capacități instalate între 0,2MW (exclusiv) și 1MW (inclusiv), sau 650.000 euro / MW, pentru capacități instalate mai mari de 1MW, în cazul energiei eoliene;
750.000 euro / MW, pentru capacități instalate între 0,2MW (exclusiv) și 1MW (inclusiv), sau 425.000 euro / MW, pentru capacități instalate mai mari de 1 MW, în cazul energiei solare.
Cu toate acestea, ajutorul maxim pentru un singur proiect, pentru o întreprindere, poate fi de maximum 15 milioane de euro.
Schema de ajutor de stat are la bază fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Evenimente online oferite abonaților avocatnet.ro premium complet
Comentarii articol (1)